Archie och Hanna snabbast i adidas Premiärmilen

  0
  702

  Det blev en hård kamp i herrklassen och en överlägsen vinnare i damklassen när adidas Premiärmilen avgjordes på Djurgården i Stockholm på lördagen.

  Herrpallen med Archie Casteel överst flankerad av tvåan Victor Smångs och trean Daniel Lundgren. Foto: Jenny Sunding

  De yttre förutsättningarna med åtta grader varmt hade kunnat vara perfekta. Men den lynniga blåsten gjorde att det blev lite extra jobbigt på de tio kilometerna.

  – Vinden var inte nådig idag. Även om jag kände att jag hade en viss kontroll, så fick jag slita. Uppriktigt sagt tror jag inte att jag hade vunnit om jag inte hade sprungit Premiärmilen fyra till fem gånger tidigare. Det var en klar fördel att kunna banan idag, berättar Archie Casteel, Spårvägens FK efter målgång.

  Victor Smångs, Spårvägens FK, passerade fem kilometer först i ledning med 15.20. En ganska stor grupp följde efter bara sekunder bakom.

  – Med cirka två kilometer kvar passerade jag Victor och kunde hålla undan in i mål. Men det var tätt bakom och det är roligt att toppbredden är så pass bra, säger Archie Casteel som vann loppet med tiden 30.29.

  Tvåa slutade Victor Smångs med 30.32 och trea kom Daniel Lundgren, Turebergs FK, med 30.35. De sex första löparna i mål samlades mellan 30.29 och 30.46. Det var 45 män som sprang på 35.00 eller snabbare.

  Dampallen med Hanna Lindholm överst, tillsammans med tvåan Linnéa Sennström och trean Malin Starfelt. Foto: Jenny Sunding

  För landslagslöparen Hanna Lindholm, som numera tävlar för Högby IF, var det ”plattan i mattan” som gällde från start.

  – Jag struntade i blåsten och ville ha en rejäl genomkörare inför Berlin halvmaraton nästa helg. Detta eftersom jag inte tävlat på länge, säger Hanna.

  Första kilometern var dessutom ganska lättlöpt med en del vind i ryggen.

  – Jag hade 3.05 på första kilometern och var bara tio sekunder efter de snabbaste killarna. Efter två kilometer kände jag mig helt rökt, men jag lyckades återhämta mig. Det blev lite som ett brutalt intervallpass där långsammaste kilometern gick på 3.45. Men det var superkul att tävla igen och vinna mitt första lopp i Högbylinnet, berättar Hanna.

  Snart dags för start i adidas Premiärmilen 2022. Foto: Jenny Sunding

  Hanna vann adidas Premiärmilen med tiden 34.12 efter att ha passerat halvvägs med 16.57. Tvåa slutade Linnéa Sennström Hässelby SK, 35.48 och trea Malin Starfelt, Runacademy IF, 36.21. 20 kvinnor sprang under 40 minuter.

  Båda segertiderna var under de gällande banrekorden på den bana som använts sedan 2017.

  Sammanlagt sprang 2 213 deltagare i mål av årets upplaga av adidas Premiärmilen som arrangeras av Spårvägens FK och Hässelby SK  i samarbete med Fredrikshofs FIF.

  Resultat, adidas Premiärmilen 2022:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här