Årets eldsjäl 2020

0
776

Bara två kategorier kvar, årets eldsjäl och årets prestation. Ni som läser magasinet har ju naturligtvis facit, men här kommer för övriga, vinnaren av titeln, årets eldsjäl, Lars Johansson från Lycksele.

Årets eldsjäl, hur känns det?

– Otroligt roligt att ideellt arbete i lilla Lycksele kan generera ett gensvar som ger eko i hela Löparsverige.

Vad är en eldsjäl enligt dig?

– För mig är en eldsjäl någon som oavlönat engagerar sig i föreningsliv, med föreningens och medlemmarnas bästai första rummet.

 Har du några förebilder?

– Mina båda föräldrar Lennart och Eva-Britt har varit starka eldsjälar båda två. Såväl i byaföreningen Klabböle IF utanför Umeå där jag växte upp, som i många av de föreningar jag senare under uppväxten kom att representera. Jag fick föreningslivet med modersmjölken. Min fru kommer från en familj med starka rötter i föreningslivet, så vi är väldigt samsynta kring värdet av idrott och välfungerande föreningar. Vi har fem barn och får ihop vår tillvaro på ett bra sätt, hon är en klippa och min största förebild.

 Vad är det som driver dig?

– Engagemanget i Lycksele LK har växt över tid. Jag är själv tävlingslöpare och sätter stort värde på tävlingsmöjligheter för mig och övriga i klubben. Sen är jag till vardags distriktsläkare och har en förförståelse kring hur angeläget det är att unga får chans att komma i rörelse. Att nå ut till nya individer och nya familjer ger en djup tillfredsställelse.


Känner du av uppskattningen?

– Det gör jag verkligen. Många kring klubben är duktiga på att återkoppla. Sen är vi många som hjälps åt för att få det att fungera. Jag gillar att vara i en kreativ roll, tänka ut nya lopp och event, men för att få det att flyta på dagen D så är vi ett starkt gäng som hjälps åt att fylla upp nyckelrollerna.

Vad är ditt största minne från 2020?

– När jag sprang två fjällopp med sönerna Ivan 10 år och Jim 8 år. I ena loppet sprang vi fel så det blev 19 kilometer kuperad fjällterräng i stället för 8 kilometer, vilket tog oss över tre timmar. Trötta men stolta killar!

Ambitioner 2021?

– Klubben har en diger kalender med mer än 25 egna tävlingstillfällen inplanerade 2021, där tre av tävlingarna ingår i GP-serien för länslöparna. Förhoppningsvis kan våra från i somras nya lopp Tannentyrannen och Lyckanterrängen växa ytterligare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här