Åtets veteran 2017, Karin Schön, mot nya mål…

0
68

Karin Schön är en av våra stora veteranprofiler i Sverige, hon har inte helt otippat tagit titeln som årets veteran i Springs omröstning två gånger. Nu får vi en nulägesbild och lite tankar om planerna framåt.

Karin Schön vid VVM i Perth, blir det nya medaljer nu?

Hur summerar du nyligen avslutade VSM i Löttorp?

VSM gick bra, särskilt med tanke på blåsten och att jag höll så jämna varvtider på framförallt 10km. På 1500 meter hade jag inte riktigt kräm i benen för att ha det lilla extra i spurten, så den här gången fick jag ge mig. Det är jätteroligt att vi är tre i K55 som är så jämna och på den nivån på 1500 meter. Det är ju dagsformen som avgör utgången, så det är roligt.

Karins resultat:

fredag, 5 000m, 19,22 (SM Guld)

lördag, 1500m, 5,24 (SM brons) Karin Wåhlstedt guld med 5,21, Marie Olsson silver med 5,22 – ett härligt lopp.

Söndag, 10 000m, 40,13 (SM Guld)

Hur ser du perioden i K55 så här långt?

Jag är otroligt nöjd med K55 hittills. Tog flera rekord förra året. Göteborgsvarvet på 1.23 och Göteborgs Marathon på 3.03 var ju förstås höjdpunkterna. Maran var extra kul eftersom jag vann hela loppet och det uppmärksammades så pass mycket. Det finns inte så många maror i Sverige där man kan springa fort, fantastisk förmån att vi har en här i Göteborg.

Hur ser planerna ut för resten av året?

Nu åker jag till VVM och har anmält mig till fyra sträckor. 8km terräng, 10km, 5000 meter och halvmara. Få se om jag orkar alla men man kan ju inte efteranmäla sig. Bättre då att ångra sig åt andra hållet, så att säga.

Många funderar säkerligen på en mara som avslutning på året, varför ska man springa Göteborgs Marathon?

Gbg maraton är en väldigt trevlig tävling. Platt och bra bana och fint när man kommer ner till havet. Alltid bra väder dessutom:). Eftersom det är en vändbana, så möter man sina medtävlare flera gånger, vilket inte händer så ofta annars. Plus att en halvmara går samtidigt, så man får lite annat att tänka på när man ska hålla utkik efter folk man känner. Så vill man avsluta året med en bra maratid så kan jag verkligen rekommendera Göteborg.

Här är artikeln om Karins 2017.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här