Roxen springer genom hela Sverige

Aktuellt  

205 mil på en månad, det är resan Daniel Roxvret genomför. Han startade den 20 augusti vid Treriksröset och satte riktning mot Smygehuk.

Varför gör du detta?

Första tanken föddes när jag fick reda på att det gick ett lopp genom hela Sverige för en bunt år sen, tänkte att man då skulle kunna genomföra det till fots. På samma sätt som jag tog mig Roxen Runt till fots som var en kopia på Vätternrundan.

Så ena av huvudmålen är att utmana mig själv och se om jag klarar det. Undertiden hoppas jag på att kunna inspirera folk till rörelse och visa vad kroppen klarar av. Det andra målet är att hjälpa personer som är mindre lyckligt lottade än vad jag är. Har därför valt att satsa på att samla in pengar till till Panzisjukhuset. Panzisjukhuset jobbar med att ge kvalificerad vård till våldtagna kvinnor och barn, både kroppsligt och själsligt. Dessa våldtäkter kan ibland vara riktigt brutala. Kan läsa mer på http://www.panzifoundation.org/. Projektet som jag kallar ”Roxen genom Sverige” hade som mål att samla in 35 000:-, det har jag passerat och nu har jag höjt ribban till 60 000:- . För att donera pengar swisha till 0709202566.

Vilken strategi har du? Hur lägger du upp det, vägval, support, distanser, boende, etc.

Det handlar alltså om att till fots ta mig från den nordligaste punkten, Treriksröset, till den sydligaste punkten, Smygehuk. Sträckan kommer landa på ca 2050km. Jag gör detta äventyr tillsammans med min far som supporterar mig via husbil. Jag startade den 20:e augusti i Treriksröset och har nu 13 dagar senare kommit 1082 km och därmed passerat Östersund och halvvägs.

Då jag har begränsat med tid och jag inte vill vara ute för länge så är det snabbaste vägen som gäller, sträckan består därmed nästan uteslutande av asfalt och främst E45an.

Under dagarna får jag support av min far vilket gör att jag inte behöver springa med någon packning, jag har så jag klarar mig 3-3,5 timme själv åt gången ungefär. Distanserna har legat på 83-86 km per dag förutom en dag som blev 65 km där jag hade ont i knät. Planen är att försöka ligga runt 80km per dag så länge det fungerar. När dagen är slut så har jag sen husbilen att återhämta mig och sova i.

 Nuläget, hur mår du just nu? 

Det har varit lite upp och ner med humör men mestadels har jag känt mig på topp. Några småkänningar här och där men just nu har alla släppt. Känner mig just nu riktigt bra helt enkelt, både kroppsligt och mentalt!

Men det är många mil kvar, mycket kan hända, men jag ser fram emot att möta hinder att ta mig över!

Ni kan följa Roxen på: www.roxvret.se

 Dela på Facebook