Bålstaloppet närmar sig

0
43

Vår bloggare Mikael Tisjö har kollat läget inför Bålstaloppet den 9 juni.

 

Göran, du är tävlingsledare för Bålstaloppet som går av stapeln om ca en månad, ligger ni i fas med alla förberedelser?

Vi har en ny tävlingsledare som heter Peter, men jag är med fortfarande och håller i trådarna. Allt ser bra ut så vi ser fram mot loppet.

Ni har i år bytt datum till den lördagen 9:e juni istället som tidigare haft loppet på nationaldagen, hur kommer det sig?

Syftet är att inte krocka med Håbo kommuns nationaldagsfirande i Skokloster den 6 juni. Nu kan alla i Håbo både fira nationaldag och springa vårt lokala lopp. Vi får se hur det slår ut.

Några andra nyheter eller förändringar till i år?

Vi har senarelagt starten till kl.11:00 för att resande lättare ska hinna komma hit i tid och få en bra uppladdning. Ny leverantör på sportdryck. Enervit kommer finnas på dricka stationerna, många känner säkert igen dem från bl.a. Vasaloppet

Hoppborg för barnen provade vi redan förra året med hjälp av Bauhaus. De har lovat att komma tillbaka i år då det var uppskattat

Hur skulle du beskriva banan?

En fantastisk trailbana med endast skogsstigar förutom när man korsar väg på 3 ställen. Många som sprungit brukar berömma banan, båda backar och partier där man kan hålla hög fart.

Vilka klasser finns det att välja på?

Barnklasserna som springer 1,5 km eller 3 km beroende på ålder. Så finns det både motionsklass och tävlingsklass för vuxna på 8 km och en tävlingsklass på 16 km

Hur ser det ut med föranmälningarna?

Det är lite tidigt att säga, vi börjar följa upp och jämföra från den 18 maj och framåt. Vi hade drygt 200 startande i fjol, vi hoppas och tror på fler i år. Taket är satt till 300 anmälda. Det går att anmäla sig nu på hemsidan http://www.balstaik.se/Arrangemang/balstaloppet. Där finns en länk för anmälan. Passa på att anmäla er tidigt så sparar ni några kronor och slipper stressen med att efteranmäla på plats

För de som gillar lite motstånd, vet du om några snabbingar kommer dyka upp?

De senaste åren har vi haft samma vinnare. Det är Mattias från Enhörna (nu Durgo) som även har banrekordet på 8km banan.

Avslutningsvis, om du får en sista chans att promota lite, varför ska man till Bålsta 9:e juni?

Det är ett mindre lopp med proffsig inramning för både barn och vuxna. Vi har chiptidtagning från EQ timing och fina priser till vinnarna. Även utlottning av fina priser även i motionsklassen.

 

Spring önskar er lycka till

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här