Spring i benen

0
28

Att börja blogga här gav resultat direkt: jag slog till med nytt personbästa på milen i lördags! En Spring-effekt alltså. Som när lag i motgång sparkar tränaren för att få in förändring och ny energi. Eller så är det all träning som betalar av sig, vad vet jag. Men själv kände jag mig på förhand lite övertränad och trodde inte att det skulle gå så snabbt. Ibland är det kul att ha fel.

Jag försökte öppna så hårt jag kunde, flöt bara med och lät benen gå. Första kilometern på 3.11 (enligt min klocka men den stämmer inte riktigt; jag springer någon sekund snabbare per kilometer än vad den visar. En teknisk oprecision som faktiskt är mentalt fördelaktig). Sen stabiliserade sig farten runt 3.25 och jag passerade fem kilometer på cirka 17 minuter. Då hade jag följt min plan och öppnat i rekordfart. Nu slutade jag titta på kilometertiderna och sprang bara på, räknade ner.

Efter sex kilometer kom en liten stigning upp mot Kristineberg och några tvära svängar men banan var ändå lite snabbare än jag hade väntat mig. Jag höll uppe farten helt okej, tappade inga placeringar och spurtade i mål på 33:56. Istället för att klappa ihop avslutade jag alltså andra halvan av loppet ungefär lika snabbt som den första. Det renderade mig ett stycke personligt rekord, en putsning med 50 sekunder, vilket räckte till en 23:e plats. Skönt också att gå under 34 minuter. Då uppstår ju frågan: kan jag spänna bågen mot 33?

De sista kilometrarna knappade jag in på damtvåan men lyckades inte ta mig förbi.

Nästa lopp blir Milspåret den 17:e maj. Det är två varv á fem km runt Djurgårdsbrunnsviken på mestadels grusstigar. Då vill jag springa snabbare än i lördags; jag kan ju inte lägga ribban någon annanstans nu. En sak som skulle kunna hjälpa mig på traven är att min sparringpartner och löparantagonist Fred kommer till stan och eventuellt ställer sig på startlinjen. Det brukar borga för snabba tider eftersom vi ogärna kommer efter varandra i resultatlistorna. Min tid från i lördags lär ha gett honom något att fundera på.

Föregående artikelHett och välkomnande stadslopp i Karlstad
Nästa artikelBålstaloppet närmar sig
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:01 (2019) 5000 m - 16:03 (2021) Milen - 33:21 (2021)  Halvmaran - 1:18:29 (2015) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:50:04 (2018) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här