Bristen på snabba vinterskor

10
290

För oss Stockholmare har vintern hittills lyst med sin frånvaro. Milt och barmark långt in i december innebär att sommarskorna behållits på. Men så i veckan kom äntligen den första snön och julstämningen infann sig lika fort som ishalka och snömodd.

Utmaningen att hålla tänkt fart på kvalitetspassen i detta underlag känns lika stor som chockerande varje år. Det är svårt att springa fort på is och slask, och rätt val på fötterna känns ännu svårare. Jag har mina älskade gamla Ice bugs som tryggt och bekvämt bär mig fram på de längre och långsammare joggpassen, men när det ska gå fort känner jag att de blir lite för klumpiga och tunga. Dämpningen vid hårdare isättning och högre tempo blir ju också si sådär. Att köra broddar på sommarskor fungerar inte heller något vidare för mig, löpkänslan går helt förlorad.

vinterlöpning

Är det inte dags för lite nytänkande alternativ? Känns som att lätta smidiga vinterskor har stor trendpotential på våra nordliga breddgrader. Har ni några lovande tips?

 

10 KOMMENTARER

  1. Icebug Aurora Bugrip (ny modell för i år) är aningen bättre än tidigare modeller men jag håller med om att det är helt sjukt att ingen klarar att leverera en metalldubbad sko under 300g (som funkar på asfalt). Hemdubbat är ingen hit.

  2. SM Sport Orientering Oroc 280 greppar inte bra på is enligt min erfarenhet. En fantastisk sko för OL men tortyr på asfalt.

  3. Icebug Anima väger 275. Har räddat många vinterpass åt mig, men lätta skulle jag inte säga att de är. Har faktiskt inga andra skor som väger mindre än 60 gram mindre… Men frosthalka och underkylt regn är det inte mycket som biter på, oavsett färdsätt.

  4. Icebug Anima väger 275. Har räddat många vinterpass åt mig, men lätta skulle jag inte säga att de är. Har faktiskt inga andra skor som väger mindre än 60 gram mindre… Men frosthalka och underkylt regn är det inte mycket som biter på, oavsett färdsätt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här