Charlotta i en klass för sig i Trosa Stadslopp

0
88

VM-aktuella Charlotta Fougberg, Ullevi FK, vann sin andra raka seger i Trosa Stadslopp. Yoie Bohlin gjorde en sensationell stark comeback i stadsloppssammanhang.

Charlotta Fougberg med kraftfulla steg på väg mot mål som överlägsen vinnare i Trosa Stadslopp. Foto: Magnus Andersson

– Det kändes okej att springa ikväll. Jag har varit seg sedan jag kom hem från Dubai, men i början av veckan började det släppa, sammanfattade Charlotta som sprang cirka 20 sekunder långsammare på de 8,9 kilometer jämfört med segern 2018.

Nu skrevs segern till 29.46, vilket ger en snittfart på 3.20 min/km.

– Helt fantastiskt att tävla här i Trosa. Vilken stämning utmed banan med alla som hejar på. Helt magiskt, sa Charlotta som förstås har VM i Doha i slutet av september för ögonen i allt vad hon företar sig i sommar när det gäller träning och tävlande.

Det är i Doha hon vill göra sitt livs maratonlopp.

– Maratonträningen blir det viktigaste i sommar. Sedan lägger vi in olika tävlingar för att ha kvar “tävlingsskallen”. Jag pressar mig alltid lite extra när det är tävling, berättade Charlotta.

Nästa tävling blir den 6 juli i London på 10 000 meter bana i Europacupen.

– Sedan blir det ett 5 000 meterslopp, innan jag åker på ett fyraveckorsläger i St:Moritz i Schweiz. Efter det är jag hemma i Sverige 2,5 vecka och kör några tävlingar innan jag återvänder till St:Moritz för sista finslipningen inför VM.

Yoie Bohlin sprang sitt första stadslopp på länge och som hon gjorde det. Foto: Magnus Andersson

Yoie Bohlin, tävlandes för Hässelby SK, men bördig från Åtvidaberg i Östergötland har inte sprungit ett stadslopp på många år.

Nu blev det överraskande en andraplats med starka 30.52. Yoie besegrade många meriterade löpare.

– Jag fattar ingenting. Visst gick det fort, men det gick lätt så jag bara körde på. 3.35-fart var min målsättning, men det blev snabbare. Det här trodde jag absolut inte, sa en glädjestrålande Yoie.

I slutet av maj vann hon Stockholms Brantaste på nytt banrekord.

– Nästa mål i sommar är att vinna Åre vertikalen och att springa Midnattsloppet i Stockholm. Det är väldigt många år sedan sist, förklarade Yoie.

Yoie Bohlin tackade publiken för stödet. Foto: Magnus Andersson

Kommer vi få se dig i fler stadslopp framöver?

– Vi får se. Jag har en kronisk skada i mitt ena knä och får egentligen inte springa. Men jag tränar jäkligt hårt och kör mycket crossfit. Men för att spara mitt knä, blir det nog bara två lopp till den här säsongen. Lyckas jag bra där är jag riktigt nöjd.

Fanny Dusabimana slutade på tredjeplats. Foto: Magnus Andersson

Trea i Trosa Stadslopp kom Fanny Dusabimana, Eskilstuna IF, med 31.26. Fyra slutade Johanna Eriksson, Motala AIF, 31.31. Johanna Salminen, FK Studenterna, noterade 31.44 vilket gav en femteplats. Sexa kom Johanna Bäcklund, Runacademy IF, med 32.05.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här