Överlägsen Adhanom i Trosa Stadslopp

0
96

Adhanom Abraha, Eskilstuna Friidrott, fortsätter att springa snabbt. I Trosa Stadslopp hade han avgjort till sin fördel redan efter 500 meter.

Redan strax innan femkilometerspasseringen kunde Adhanom Abraha ta ut segern och vinka till publiken. Foto: Magnus Andersson

– Ett bra lopp. Alltid kul att springa här. Det kändes bra ikväll, sa 42-åringen efter sin imponerande uppvisning i den idylliska sommarstaden Trosa.

De första två kilometerna avverkade han på 5.33. På de två kilometerna mellan två och fyra höll Adhanom 2.39-fart/km. Ingen annan var i närheten av den hastigheten den här löparvänliga kvällen.

I närmast perfekta förhållanden kunde Adhanom defilera in i mål med segertiden 25.57. En snittfart på 2.54 min/km på de 8,9 kilometerna.

– Formen är bra. Nu kommer jag fortsätta att träna och springa stadslopp för att komma i bra form till VM i Doha, berättade Adhanom.

I friidrotts-VM ska Adhanom Abraha springa maratondistansen.

Ebba Tulu Chala (till höger) och Merih Hagos var tillsammans vid fem kilometer, men på slutet kunde Ebba avgöra till sin fördel. Foto: Magnus Andersson

Tvåa i Trosa Stadslopp slutade Ebba Tulu Chala, Huddinge AIS, med 27.01. Trea kom Merih Hagos, Eskilstuna Friidrott, med 27.21

Arvid Öhrn, Hälle IF, tog hand om fjärdeplatsen med 27.48. Mårten Boström, Saucony, slutade på femteplats med 27.57, sekunden före Tim Sundström, KFUM Örebro Friidrott, som följdaktligen blev sexa.

Arvid Öhrn, Hälle IF, mot mål som fyra. Foto: Magnus Andersson

33:e upplagan av Trosa Stadslopp blev som vanligt en riktig folkfest både på banan och utanför. I villaområdena hade invånarna verkligen tagit till sig stadsloppet och hejade fram deltagarna för full hals och även med musik.

– Ett härligt lopp som ännu fler borde springa, sa en av de nöjda deltagarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här