Dagens barn, den stillasittande generationen

0
15

Under dom senaste åren har tekniken utvecklats väldigt snabbt, jag har växt upp under teknikens revulotion. Detta har såklart sina fördelar då jag och mina jämnåriga har utvecklats snabbare och blivit mer medveten om världen än tidigare generationer blivit.

Men det har tyvärr sina nackdelar med denna utveckling, jag ser det framförallt hos dom som är ett par år yngre än mig, barn är allt mer stillasittande. Dom slukas upp utav TV spel, dator spel, mobiler och så vidare, detta har bliviit ett stort problem. Om ingenting görs kommer framtidens generation växa upp som den fetaste, lataste, och olyckligaste generationen någonsin, detta är något vi inte kan blunda för.

På bussen imorse så lyssnade jag på Jonas Coltings podcast “Coltings nakna sanning” och blev inspirerad till detta inlägg. Han och hans sidekick pratade om hur träning behöver åternormaliseras hos barn, vilket jag tycket är ett väldigt bra påstående då det blivit mer normalt att sitta inne o spela dator hela kvällen än att va ute och leka eller vara på aktiviteter hela kvällen.

Det är föräldrar som lägger grunden för sina barns framtid, och föräldrar idag daltar allt för mycket med sina barn. Dom låter sina barn sitta inne hela dagarna, inte ett enda barn cyklar ens till skolan nu förtiden! Föräldrar måste ta sitt ansvar och släpa ut sitt barn. Uppmuntra ditt barn till att röra sig varje dag!

Även skolan behöver ta sitt ansvar, det viktigaste en människa har är sin hälsa och detta måste speglas av i skolan. Idag har barnen gympa en dag i veckan och även där är det ett jävla daltande. Inför gympa i skolan varje dag så kommer barn prestera bättre i både svenska o engelska men också i resten av livet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här