Dagens medlem…

0
84

Dagens medlem är Fredrik Rosin från Gävle, en löpare med ett starkt 2016 i ryggen och ett ännu bättre 2017 framför sig.

Fredrik i samband med Österlen trail

Fredrik är en medlem som har hört av sig då och då med bra idéer och tankar om klubben – han var bl.a en av de som eftersökte presentkort. Det engagemanget som många visar är otroligt kul och tacksamt… det är vår springklubb. Just nu söker jag som vanligt fler dagens medlemmar och alltid nya idéer – så hör av dig…

Vem är Fredrik Rosin?

Jag är 39 år gammal, gift, och har två barn, 6 och 10 år. Jobbar som projektledare på ett mellanstort företag inom data- och elektronikbranschen. När jag inte springer eller jobbar så tittar jag gärna på både ishockey och fotboll.

Som ung sprang jag för att jag var tvungen. Det var mest försäsong med fotboll och hockey, löpning i grupp och en ledare som antingen sprang med själv eller stod vid sidan av och skrek. Senare även för att klara testerna som ishockeydomare. Då som periodare, startade löpträningen i april och hade testet i september. Men det tog slut i och med min sista säsong som domare år 2000. Löpningen kom tillbaka igen för snart fyra år sedan, och då hittade jag även glädjen för att springa. Det var efter att ha fått en aha-upplevelse i samband med att jag, som tränare, joggade med sonen och hans fotbollslag som uppvärmning. Jag fick den där känslan ”åh, det här känns ju bra i kroppen”. Så en kväll gav jag mig ut själv, den 3/3 2013. Sedan dess har jag fortsatt, med ett par avbräck för skador.

Jag är nog en dussinlöpare. Jag gillar att springa långt (vilket iofs är ganska relativt), springer aldrig kortare än 30 minuter, och sällan kortare än 45. Jag satte nytt pers på milen i höstens Hässelbyloppet, 44.47. Otroligt nöjd med det. Jag gillar att springa själv, då blir det som jag vill, när jag kan. Men går det att få ihop schemat med någon trevlig prick så är det ett välkommet.

Jag drivs av allt och inget. Att ha ett mål, en tid att slå eller nå en längre sträcka, sporrar mig. Att planera min träning för att slå nytt pers på det kommande loppet… Men även det långsiktiga, välmåendet och hälsan. Och givetvis känslan efter ett väl utfört pass. Allt det här tillsammans gör att jag tar mig ut i stort sett varje planerat pass, även om jag ibland ändrar mig i sista sekund för att jag är mer sugen på att göra något annat än det planerade.

Jag tränar väldigt olika. Just nu är jag inte i en uppbyggnadsfas, kör nästan bara lågpuls under vintern. Annars blir det ett rätt så klassiskt upplägg med 3-4 pass i veckan. Distans, intervaller/tempo och ett långpass på 15-20 km. Jag har alltid planer på alternativ träning och styrka. Tänker mig att cykla och simma, kanske besöka ett gym eller köra lite hemma. Men det kommer inte vidare från att vara just planer. Jag gillar ju att springa ;) Dessutom som många vet så är det inte det lättaste att få ihop schemat med barn, arbete, träning och dessutom ha lite kvalitetstid med sin partner.

Hur har 2016 varit?

Kanon! Året började med att jag precis var tillbaka från en skada i knät. Eller så mycket till skada var det egentligen inte, jag vara bara lite för svag och fick hjälp av min fysioterapeut Jaana. Väl tillbaka gick det bra att komma upp i distans igen och Österlen Spring Trail avverkades på mellandistansen, 21+ km. Träningen fortsatte bra och nästa mål var Stockholm halvmarathon som skulle göras på sub100. Det blev tyvärr en DNS pga förkylning och halsont. Väldigt trist såklart… Men jag blev frisk och kunde sedan sätta nytt PB på milen på Hässelbyloppet med 44.47. Riktigt roligt avslut på ett bra år!

Underbar glädje efter nytt PB på Hässelbyloppet

Ambitioner framåt?

2017 blir Lidingöloppet det stora målet. Jag har inte satt något tidsmål än, men det kommer framåt sommaren när jag ser mer hur allt fungerar, men 2.30 är inget omöjligt mål. Kanske ger mig på att klara halvmaran sub 100 oxå.

Längre fram vet jag inte, då är det nog bara det långsiktiga målet att alltid kunna springa som gäller, att alltid ha möjligheten att njuta av ett långpass i skogen. Och kanske en ultra :-) Det är något som lockar med att vara ute länge, utan press på tid, bara att genomföra det…

Du har gått med i Springklubben, berätta? 

Oh, det var ett lätt val! Spring är ett suveränt magasin för oss som gillar löpning. Det är allt från längre intervjuer med stora profiler och härliga djupdykningar i vad som händer i löparsverige.

Jag gillar magasinet väldigt mycket. Det är inte så ”ytligt” som vissa andra löpartidningar kan vara. Det här känns att det är löpningen som står i fokus. Vissa avsnitt hade lite väl liten fontstorlek i början, men annars har jag väldigt lite som är negativt.

Tack Fredrik, för ditt bidrag här och ditt engagemang. Lycka till i år, tror sub 2:30 är ett realistiskt mål på Lidingöloppet. Vill du också ha ett magasin där löpningen står i fokus? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här