Dagens medlem…

0
56

Idag möter vi Lars Björklund, tävlande för Vallsta SK.

Lars Björklund, Porto marathon 2015
Lars Björklund, Porto marathon 2015

Som ansvarig för Spring får jag ofta kontakt med löpare som gjort otroliga resor, Lars är en av dessa. Fascineras av hans resa.

Vem är Lars Björklund?

Lars Björklund är mitt namn, jag är 32 år gammal och bor i Bollnäs tillsammans med flickvännen Lina och bonusdotter Nea. Jag arbetar som personlig assisten och är nyutbildad personlig tränare.

I barn och ungdomsåren spelade jag fotboll. Det blev en del tävlande i friidrott i skoltävlingar. Minns att jag sprang 800 meter på 2:28 som 12 åring. Men fotbollen var roligare än friidrotten då. Berodde nog mycket på gemenskapen i laget.

Vid 18 års ålder så slutade jag med fotbollen. Det dröjde 9 år innan jag började idrotta igen. Dessa år var det mycket festande och dåliga matvanor.

När jag var 27 år visade vågen 101 kg, det var dax för en livsstilsförändring. Min vän Emil övertalade mig att göra en anmälan till Lidingöloppet 15 km hösten 2011. Jag gick ner 10 kg rätt snabbt med en diet. Joggade 3-5 km några gånger innan loppet. Själva loppet blev tufft, men jag tog mig i mål på 1:31.

En gnista tändes inom mig på detta lopp. Jag bestämde mig för att utveckla min löpning. Sedan har det blivit mer och mer löpning. Tiderna har stadigt blivit bättre. Mitt pb på 5 km är nu 17:52, milen 36:31, Halvmaran 1:24 och Marathon 3:06. Vågen visar 75 kg idag.

Med stolthet sprang jag mitt första ultralopp under 2015. Vasaultran 90, en fantastisk upplevelse med soluppgången över Smågan. Tog mig i mål på 9:15. 2011 var det en kamp att jogga 3 km, 4 år senare springer jag 90 km. Det hade jag aldrig kunnat drömma om 2011

En bra träningsvecka består av 1 kvalitetspass, 1 långpass 20-25 km och 4 distanspass. Favoritpasset är 6 x 1000 meter.

Hur har 2016 varit och vad väntar framåt?

Under 2016 har jag sänkt mitt pb på 5 km med 1 min, milen med 1,5 min och 3 min på marathon. Härnäst väntar Stockholm halvmaraton och Hässelbyloppet. Målsättningen är att slå personbästa. I februari ska jag och flickvännen åka till Tanzania och springa Kilimanjaro marathon, det blir en häftig upplevelse.

Jag vill göra en långsiktig satsning på löpning och jag känner att jag har betydligt snabbare tider i kroppen. Men det måste få ta sin tid. Kroppen ska hålla för många år i löparspåret.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har gått med i springklubben för att jag brinner för löpning och för att jag vill ha en bra löpartidning att grotta ner mig i. Fick mitt första ex idag, jag känner mig som ett barn innan julafton. Full av förväntan. Jag och Löparsverige behöver en tidning som spring helt enkelt, en väldigt bra löpartidning.

Tack Lars, härligt att läsa om din resa och dessutom veta att du fortsätter att utvecklas kul. Lycka till i jakten på nya PB i höst. Hoppas du blev nöjd med #1. Gör som Lars, gå med i klubben – klicka in på: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här