Dagens medlem…

2
65

Idag träffar vi Fredric Hallström från Göteborg som beskriver en fantastisk resa. En resa på fyra år där över 30% av Fredric har försvunnit.

Att ta del av olika öden är otroligt inspirerande, Fredrics resa visar att allt är möjligt. Från den första promenaden till att snart stå på startlinjen till Ultravasan 45km, visst är det så grymt..

Vem är Fredric Hallström?

Jag bor i Göteborg och jobbar heltid på kontor.

Vintern 2013 ändrade jag min livsstil, då visade vågen ca 104 kg och jag var allmänt trött. Detta var starten på min viktresa och hur löpningen blev en del av min nya livsstil. Allt började med promenader som övergick i jogg, målet i början var att klara motionsspåret på 2,5 km utan att stanna. Det var en utmaning, men jag hade bestämt mig (samma inställning har jag även idag). Vågen visade mindre och jag mådde bättre, när jag klarade att jogga 2,5 km blev tiden något som motiverad mig.

Jag har sedan starten haft förmån att bli inspirerad av duktiga tränare, sommaren 2013 fick jag mitt första träningsupplägg, ett upplägg som gav resultat när jag sprang min första tävling hösten 2013, 10 for Grete (10km) i Oslo på tiden 43,26. Härlig känsla när man klarar något man inte trodde var möjligt!

Våren 2014 åkte jag med på en löparresa som GöteborgsVarvet anordnar, en inspirerande resa där jag definitivt fastnade för löpningen!

Sedan har det fortsatt, idag visar vågen ca 68 kg och jag har flera minnesvärda träningspass och tävlingar från 5 km till maraton.

Vad driver dig?

Framförallt mår jag mycket bättre och tycker löpningen är kul. Sedan jag bestämde mig för att ändra min livsstil har jag haft motivationen med mig, det hjälper mig under varje träningspass, även då det är tufft!  Men det är alltid motiverande att ha en tävling som mål.

Jag har även Instagram, @f_redric, där jag dagligen får inspiration av alla löpare och andra som tränar!

Hur tränar du? Hur har året varit?

Med min viktnedgång på ca 36 kg åt jag medvetet, men tänkte inte på hur kosten direkt påverkade träningen. Det ändrades då jag kontaktade Sophia Sundberg för ca 1 år sedan, jag minns min första utvärdering under ett långpass där justeringarna var tydliga, kroppen orkade mer och jag hade ett helt annat fokus. Idag är kosten en viktig del, både för min prestation, men även för min återhämtning. Jag har även fått hjälp med energiintaget under löppassen och tävlingar.

Hösten 2016 blev Sophia även min löptränare, med genomtänkta träningsupplägg och pulsträning har min träning nått en ny nivå! Höstens träning (4-5 löppass i veckan) har gjort mig starkare som löpare och säsongen 2017 har börjat bra, PB i alla distanser, 5 km: 19:15 / 10 km 39:15 / halvmaraton: 1:27:11 / maraton: 3:09:54, men även distansrekord under träning, 50 km som jag sprang nyligen (viktigt träningspass inför ultravasan 45 och kommande tävlingar som jag planerar).

Vid sidan av löpningen prioriterar jag även löpstyrka och rörlighet, här får jag hjälp av PT som vet precis hur träningen ska anpassas för att gynna min löpträning. Det blir mycket rörlighet under hela träningsveckan, något som hjälper mig i min återhämtning.

Ambitioner framåt?

Fokus på Ultravasan 45 som blir min nästa tävling. Men sedan vill jag bli en starkare löpare och nå nya mål. Flera intressanta tävlingar planerar jag under 2018!

Du har gått med i Springklubben?

Jag har under en tid läst reportagen/ bloggarna via hemsidan och instagram så det var naturligt att gå med i Springklubben. Jag fick senaste numret. Intressanta reportage som inspirerar och många bra tips!

Stort tack Fredric, otroligt häftigt att ta del av din resa. Önskar dig lycka till framåt och en härlig upplevelse på Ulravasan.

Är du också löpare eller coach? Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här

Och du – fler dagens medlemmar önskas – otroligt uppskattad läsning, alla har något att dela med sig av, sin utveckling, sin klubb, sin stad, ett lopp… hör av dig till bg.nilensjo@springlfa.se

2 KOMMENTARER

  1. […] Resan till Sydafrika och Comrades blir ett minne för livet, men den stora resan, som fortfarande pågår, började för drygt 5 år sedan. Vintern 2013 visade vågen 104 kg och jag var och är 172 cm lång. Jag var allmänt orkeslös med en negativ inställning till mycket. Löpningen eller träning fanns inte i min värld. Men en dag i februari 2013 fick jag nog. Det var starten på min viktresa (idag väger jag 68,5 kg) och hur löpningen blev en del av min nya livsstil. Allt började med promenader som övergick i joggning. Mitt mål i början var att klara motionsspåret på 2,5 km utan att stanna. Det var en utmaning, men jag hade bestämt mig. Samma inställning har jag även idag. Längre version av min viktresa (- 36 kg) finns här https://springlfa.se/dagens-medlem-162/ […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här