Dagens medlem…

0
48

Idag möter vi en uthållig tjej från Luleå och Morjärv SK, Johanna Nilsson.

Johanna Nilsson mot mållinjen med ett stort leende
Johanna Nilsson mot mållinjen med ett stort leende

Johanna har själv bidragit med en härlig inledning:

”Mina främsta meriter är större än jag kunnat drömma om och allting har bara skett med glädje och målmedvetenhet. Självklart vill jag fortsätta satsa vidare och se hur långt jag kan nå”

Vem är Johanna Nilsson?

Jag är en 36 årig löparska som bor och verkar i Norrbotten, bosatt i Luleå men tävlandes för Morjärv SK, en liten förening i östra Norrbotten som har ett 30 tal medlemmar men endast en på elitnivå. Före 2007 hade jag knappt tagit ett endaste löpsteg utan höll på med volleyboll fram till 19 år och hade sedan en paus från konditionsidrott och höll på med styrketräning i några år. Men började springa när min hund var 1 år gammal år 2007 och då blev jag fast. Mitt första lopp var Lundaloppet på 47 minuter år 2007. Det var tungt, men väldigt roligt. Mitt första långa lopp var ett marathon på 4.15 och sedan dess har det blivit flera stycken maror varav 2 i New York där jag vann min åldersklass i fjol, två ultralopp, ett antal halvmaror och millopp samt två 5 km lopp. Jag har ett personbästa på 2.51 på marathondistansen.

Vid sidan om min löpning har jag hund och jobbar heltid som handledare och har eget företag där jag inspirerar andra till löpning. Jag brinner otroligt mycket för att skriva. Jag håller faktiskt på med en bok som jag hoppas kunna vara klar inom en snar framtid. Den handlar givetvis om löpning och livet och det som format mig till den löpare jag är i med och motgång.

Jag är en leende löpare som verkligen älskar att träna just löpning. I naturen känner jag mig levande och jag springer oftast på känsla där mitt humör och dagform visar vägen. Det som driver mig är förmågan av att kunna springa i mål med just den här positivismen jag haft de senaste lopp jag gjort när jag känner att jag presterat men att det ändå finns mer att ge. När jag sträcker händerna mot himlen och får dem att nudda randen av mitt yttersta och mitt innersta. Det som driver mig är också det löpningen gör med mig och lockar fram hos mig. Jag vill bli bättre och samtidigt ha roligt och än så länge har jag förbättrat mig och flyttat fram mina gränser.

Jag tränar löpning hela året och det har jag gjort sedan 2013. När jag flyttade upp till Norrbotten igen efter 7 år i Lund, trodde jag inte det var möjligt att springa under vintern med de vintrar vi har här uppe, men det är verkligen härligt det också. Jag tränar 6 dagar i veckan och kör oftast utomhus om vädret tillåter. Jag kör oftast ett långpass varje vecka, mellan 27 och 35 km och resten mestadels distans och fartlek på känsla. Det enda som stoppar mig är när det är mer än 25 grader ute då väljer jag löpband eller cykel.

Vad säger du om 2016 och vad väntar framåt?

Jag säger varje år att detta året är mitt bästa och det gäller även 2016. Jag har presterat mer än jag kunnat drömma om med en 7e plats på SM i marathon i Stockholm samt att jag för en vecka sedan kom tvåa på mitt första ultralopp på distansen, 45 km Ultravasan. Jag är bara så lycklig över allt löpningen ger mig. Jag har även startat 2016 med att göra mitt livs bästa marathon på 2 h och 51 minuter i Spanien och hoppas kunna fortsätta springa med glädje. Mina ambitioner nu är att springa Lidingöloppet och kanske kunna slå min placering från i fjol (var 8:a då ). Jag tävlar enbart med mig själv och ingen annan än jag är min största konkurrent. Löpningen har gjort mitt liv till ett bättre liv och detta är mitt sätt att ge tillbaka.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag gick med i Springklubben för att jag älskar löpning och tycker att tidningen är bra. Självklart vill jag vara med och stötta detta och bidra till att tidningen får vara kvar!

Tack Johanna och stort grattis till ditt fantastiska år. Vi ses på LL 30km, tror det är många av våra läsare som kommer stå på startlinjen då… Alla borde dessutom gå med i Springklubben, eller hur? Klick in här: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här