Dagens medlem…

0
33

Fredag, i helgen väntar ett spännande terräng SM, ni har väl läst Grips funderingar? Kul om fler gissar. Om dagens medlem har gissat vet jag inte, men han har säkert underlag till att göra det. Dagens medlem är en löpande coach som är bosatt i Stockholm, läs om Daniel Borgman.

Daniel Borgman på språng
Daniel Borgman på språng

Daniel har kontaktat mig några gånger, tipsat om hur jag skulle kunna nå fler medlemmar via sociala medier och framför allt en av alla de som spontant hörde av sig med feedbak på nummer ett, jag är otroligt tacksam för alla dessa mail:

”Har sparat på att läsa första numret till rätt läge. Rätt läge var äntligen i helgen då jag var till Åland och hade en lång resa på färjan utan några störningsmoment.

Omdöme

För en löparnörd som jag trots allt är var det underbar läsning. Jag har väl egentligen inget att klaga på. Skulle jag komma på något litet skulle det vara mer statistik. Men det är väl excelnörden i mig som pratar. Vad jag menar konkret är att om det skrivs om tex Rogestedt och hans svenska rekord vore det kul om de 10 bästa tiderna genom tiderna fanns med. (Men detta intresse av siffror och statistik uppskattas kanske inte av alla).

Tyckte jättemycket om formatet. Kändes lite mer som att läsa en bok. Tyckte också om att det var rätt långa artiklar så att man faktiskt fick grotta ner sig och få en helhetsbild. Kommer gladeligen rekommendera Spring till alla jag känner som gillar att springa. Ser redan fram emot nästa nummer!

Många efterlyser mer statistik, bra det gillar jag också. I nästa utgåva hoppas jag att vi har svensk årsstatistik, ett historiskt uppskattat avsnitt.

Vem är då Daniel Borgman?

Jag är en glad värmlänning på vift i Stockholm sedan 14 år. Jag fyller 43 år på julafton och arbetar till vardags som affärsutvecklare på Folkuniversitetet. För tillfället håller jag också på att starta mitt eget företag som löpcoach. Det heter UpNrunning och fokuserar just på att få människor att bli up´n´running.

Jag har en lång bakgrund av att coacha människor i flera sammanhang och kände att jag borde förena den kunskapen tillsammans med min kärlek till löpningen. Det är fantastiskt att se glädjen i ögonen på en person som når sina mål. Det spelar ingen roll om det är sub 40 på milen eller att oavsett tid orka springa en bestämd sträcka utan att gå. Glädjen är densamma!

Min egen bakgrund som löpare är ganska kort. Den började 2013 när jag och några vänner tittade på Stockholm Marathon och drack öl. Efter några öl började en viss kaxighet smyga sig på och jag proklamerade högt att ”det där fixar jag lätt under 4 timmar nästa år”. Efter detta fanns det liksom bara ett alternativ. Börja löpträna. Första månaden sprang jag 2,5 km tre gånger i veckan och det var jobbigt nog. Min bakgrund som landsvägscyklist på elitnivå hjälpte mig mentalt. Däremot fanns ju ingen kondis kvar efter 15 år av ingen träning alls! Hursomhelst så tränade jag på under vintern och 2014 sprang jag Stockholm Marathon på 3:56:57. Efter det var jag fast!

Mitt driv i löpningen är en kombination av flera saker. Jakten på bättre tider, gemenskapen, adrenalinet och lukten av tigerbalsam på startlinjen, den underbara känslan under lugna pass och tillfredsställelsen efter riktiga grispass.

Hur har året varit? 

Det har varit ett år av många skador och ännu fler lärdomar. Efter att ha fallit pladask för löpningen så har jag sprungit, sprungit och sprungit. I år har det här kommit ikapp mig och jag har åkt på den ena skadan efter den andra. Inga allvarliga skador som tur är, bara lite småbristningar, en hälseneinflammation och lite allmänt ont i en häl. Nu börjar jag få ordning på kroppen tack vare hjälp från en ytterligt bra sjukgymnast och mycket rehab samt ett ändrat träningsupplägg. Mer styrka och rörlighet helt enkelt.

Ambitioner framåt? 

Jag har ett långsiktigt mål att ta mig under min drömgräns (Sub3) på maran. Sen vill jag självklart fortsätta utveckla UpNrunning och få se alla glada löpare nå sina mål.

Du har gått med i Springklubben, varför och vad tycket du om första numret?

Jag älskar löpning och jag älskar att läsa om löpning. Särskilt svensk löpning. Jag tycker det är oerhört viktigt att det finns ett magasin där löpare på alla nivåer lyfts fram. Att elitlöpare får lite extra uppmärksamhet för allt slit är väldigt bra. Det är ju inte direkt så att våra stora dags- och kvällstidningar ger något vidare utrymme till löpare som gör prestationer långt större än fotbollsresultat i Superettan.

Jag tycker väldigt mycket om både innehåll och format. Min favoritartikel är den med Linus Holmsäter. Underbart att läsa om en person som går sin egen väg. Inspiration på hög nivå!

Stort tack Daniel, inspirerande att läsa om din historia. Lycka till med jakten på sub 3 och ditt nya företag. Vill du också läsa om svensk löpning? Nästa utgåva kommer innan jul och jag lovar – det blir den bästa julklappen i år :) Bli medlem så du vet att du får den under granen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här