Dagens Springmedlem

0
57

I dag presenterar vi en av alla otroliga eldsjälar som får det ideella föreningslivet att snurra, Hans Nilsson från IFK Umeå.

Hans Nilsson 2

Förra sommaren kontaktade jag Hans för att jag skulle upp och göra ett reportage om Umeå som löparstad. Vilket gensvar, vilken service, vilken eldsjäl. De flesta klubbar behöver just en eldsjäl för att få verksamheten att fungera. Har träffat många klubbar under Springperioden och även innan – genomgående så hittar man en eller några personer som brinner och som lägger ner sin själ i verksamheten. Dessa personer är alla värda uppmärksamhet och det är en av tankarna med Spring, lyft upp dem. När jag såg att Hans blivit medlem så kändes det logiskt att kontakta honom.

Vem är Hans Nilsson?
Jag är en snart 51-årig löparentusiast som varit fast i sporten sedan 1981 då jag sprang min första tävling. Även om jag är äldre och långsammare så är känslan när nummerlappen åker på lika kittlande idag. Sedan jag efter några år i Stockholmsk exil flyttade tillbaka till Umeå (2004) så är jag medlem i IFK Umeå och fungerar som ledare, tränare, styrelseledamot, tävlingsledare, saftblandare o.s.v. ett finger med i det mesta.

Vad säger du om 2016 så långt?
För egen del – sådär.. lite halvknackiga resultat men det är ju mycket kvar av säsongen! Inom IFK Umeå har vi fortsatt bra drag på våra träningar och väldigt många nya klubbmedlemmar – kul! (red anm – IFK Umeå blev årets klubb i Springs omröstning 2015). För svensk löpnings del så ser det också väldigt spännande ut. Framförallt på medeldistans där vi har ett bra gäng som stormar fram. Kalle Berglunds säsongsinledning t.ex. lovar verkligen gott!

Ambitioner med resten av året?
Jag åker till Berlin med familjen på semester i juli och passar då på att springa Olympia Lauf (11 km). Bästa tänkbara sightseeingen! Sedan blir det förmodligen någon halvmara efter semestern så man har en morot i träningen. Givetvis så står Lidingöloppet också i tävlingskalendern – en riktig höjdpunkt!
För klubbens del siktar vi på att få ihop några lag som åker ned på Bellmanstafetten och springer. Stafetter och lagtävlingar är otroligt kul!

Medlem i Springklubben, varför?
Jag tycker att Spring har varit en frisk fläkt. Jag gillar att läsa seriösa och initierade reportage kring träning och tävling och där har Spring verkligen lyckats. För oss som gärna drar på en nummerlapp så är Spring en tidning som träffar oss rakt i löparhjärtat.
Spring bidrar till Svensk löpning och jag hoppas att det även blir så framgent.

Stort tack Hans säger vi på Spring och önskar dig lycka till i Berlin, med Lidingöloppet och naturligtvis IFK Umeås fortsatta framfart. Vill du precis som Hans att Spring ska fortsätta träffa löparna rakt i hjärtat med initierade reportage,, teckna ett medlemskap på http://spring.pren.nu/.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här