Dagens medlem….

0
62

I dag presenterar vi Josephine Ambjörnsson tävlande för Hässelby.

Meinz halvmarathon

Då jag och Josephine har varit ganska jämna så har jag stött på henne några gånger på tävlingar. I januari fick jag möjligheten att träna med henne under en vecka i Marrakech , en målmedveten och väldigt sympatisk tjej. Träffades nyligen när jag tittade på Änglamilen, då hade hon passat på att hoppa på min tvillingbror först, han var lite konfunderad ☺ Kul att se hennes namn i inkorgen, jag slänger i väg ett mail.

Vem är Josephine Ambjörnsson?
Jag är 33år, löpartjej från Gislaved som springer för Hässelby SK. Satsar i första hand på halvmarathon och marathon med SM brons 2013 och segrar i Barcelona marathon och Tromsö midnight sun marathon som största meriter.
Vid sidan om löpningen jobbar jag som auktoriserad redovisningskonsult på revisionsbyrån Ernst & Young AB.

Hur har året startat?
Gällande min egen löpning känns det som att det efter ett par tuffa år 2014/2015 med diverse skador, sjukdomar och misslyckade lopp började vända lite i höstas då jag fick avsluta säsongen med nästpers på 10km. Efter det loppet har jag haft riktigt bra träningsvinter med bra kontinuitet och tre läger på varmare breddgrader. Resultatet av detta var att jag kunde inleda 2016 med att vinna Frankfurt halvmarathon i mars och därefter springa min bästa mara sedan 2011 då jag med mersmak gjorde 2,48,50 i Hamburg i slutet av april.

Tyvärr började det kännas väldigt tungt igen i början av maj, trodde jag drabbats av pollenallergi men vid en undersökning visade det sig att jag har astma vilket på sätt och vis var skönt då det förklarar en hel del av de problem som stört mig senaste åren. Astma ska ju inte vara ett problem för en idrottare men det har tagit några veckor att vänja sig vid medicinerna som gjorde mig orkeslös och resulterade i att vårens stora mål, Stockholm marathon, gick helt åt skogen. (bröt efter 22km) Men nu är känslan att det går på rätt håll, kroppen känns piggare och börjar återigen svara bra på träningen. (peppar peppar)

Gällande svensk löpning i övrigt tycker jag att det är fantastiskt roligt med de framgångar vi har fått senaste tiden där det känns som om kvaliteten har höjt sig ett snäpp. Tänker framförallt på min klubbkamrat Sara Lahtis framgångar med bl.a svenskt rekord på 10000m. Tycker det är grymt inspirerande att se att en person som man kan identifiera sig med (”helt vanlig” ung, svensk, tjej) kan prestera på den höga nivån – visar att hårt arbete och grym målmedvetenhet kan löna sig. Blir spännande att följa henne i EM och OS.

Vad är ambitionerna för resten av året?
I första hand hoppas jag på att få fortsätta vara frisk och skadefri. Får jag vara det är sedan min förhoppning att kunna närma mig mitt personliga rekord på marathon och faktiskt även satsa mot perset på 10km som är mitt sämsta pers och där jag känner att det finns mycket mer att ge.

Medlem i Springklubben, varför?
Ska jag vara ärlig läser jag inte själv några löpartidningar, den tid som blir över efter min egen träning/tävling försöker jag att koppla bort allt som har med löpning att göra för att vila skallen lite. Men jag tycker ändå att det är viktigt att magasinet finns för att uppmärksamma och marknadsföra svensk löpning och jag vet att innan jag själv hade en tränare till hjälp brukade jag läsa många olika löparmagasin för att få träningstips och inspiration vilket för mig blev en ovärderlig hjälp till framgång.

Stort tack Josephine säger vi på Spring och önskar dig lycka till med resten av säsongen och dessutom jakten på nytt PB. i Vill du också bidra till marknadsföring av svensk löpning och dessutom få tips och inspiration, teckna ett medlemskap på http://spring.pren.nu/. Nu kan du även ge bort medlemskap, måste vara världens bästa present, eller hur?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här