0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Dagens Springmedlem...

Dagens Springmedlem…

De löpare vi har gjort 24 timmars reportage om har naturligtvis fått en speciell plats i Springhjärtat, man följer dem i med och motgång, hoppas…. När det då dyker upp i inkorgen att de blivit medlemmar i Springklubben känns det väldigt speciellt. Idag presenterar vi en av dessa, Jonas Leandersson – vår nya 3:36 löpare.

Bislett Games 2014

Klockan är 05:10 jag sitter vid datorn och förbereder dagens Springmedlem, samtidigt är jag upprymd över tävlingarna i Sollentuna kvällen innan, två svenska grabbar springer 1500m på 3:36, magiskt. En av dem har vi gjort ett 24 timmars reportage med… då kl.05:16, ny medlem – Jonas Leandersson, haha… han kan inte sova tänker jag, fylld av endorfiner efter loppet i går. Jag mailar honom… Lägger in hans svar rakt av:

Hej BG,

Ja, visst var det! Sjukt kul att äntligen verkligen få på det.

Jag har länge tänkt att jag ska stötta tidningen och i natt när jag inte kunde sova efter loppet så tog jag tag i det.

Vad har hänt sedan reportaget?

Sedan senast har det varit upp och ner. Direkt efter reportaget vi gjorde så drog jag på mig ännu en skada (stressfraktur Tibia) och fick lägga ner säsong 2015 på våren. Beslutet togs direkt att bygga långsamt i 6-7 månader fram till Terräng-SM och inte lockas av att tävla sista delen av bansäsongen trots bra träningsform. Den planen genererade mitt första Senior-SM Guld, som kom i 4 km Terräng. Under tiden som har gått så har jag motiverats av de glädjerus jag lyckades få under säsongen 2014 (3:39 & 2:a på Terräng-SM) vilka tydde på att jag kunde mer om jag bara fick träna kontinuerligt.

Träningen rullade därifrån vidare och jag kände under December och Januari i Sydafrika att jag hade tagit ett kliv framåt och riktade in mig på Inomhus-VM och Svenskt Rekord på 3000 m . Kom dock hem med smärtor i underbenet som nådde sin topp under en Tallest Man On Earth konsert i Malmö som jag knappt kunde njuta av (pga smärtan, konserten var skitbra). Så återigen fick jag se mig besegrad av en stressreaktion i tibia som gjorde att inomhussäsongen lades ner innan den ens börjat och hela Februari och Mars spenderades som en vilsen skadad löpare igen.

Hur ser ambitionerna ut nu då?
Mina ambitioner för 2016 var till en början låga, men efterhand växte det fram och inför säsongen 2016 satte jag upp tre rangordnade mål:

1. Vara hel under hela säsongen och därmed kunna ställa upp i alla lopp som planerats
2. Springa fort = Under 3:40 igen. Spelar ingen roll när det sker.
3. Kvala till EM

Nu har jag klarat de två minst prioriterade målen för sommaren. Men jag är inte nöjd förrän jag har klarat mål 1, att vara hel under resterande del av säsongen. Det är klart att jag nu höjer mina ambitioner för sommaren med ett realistiskt mål om EM final och kanske ett svenskt rekord. Vi får se hur det blir.

Till det viktiga, varför Springklubben?

Jag valde att gå med i Springklubben för att jag tycker att det skapar ett viktigt mervärde för oss löpare. Känslan av att vi inte bara springer utan att vi faktiskt uppskattar varandra och intresserar oss av varandra är viktigt för att föra intresset för löpning framåt. Om vi som löpare inte intresserar oss av varandra, hur kan vi då förvänta oss att ickelöpare ska bli intresserade?

Jag tycker att Spring drar ett stort lass i Löparsverige utifrån detta genom att vara väldigt aktiva med att snabbt skriva om resultat från tävlingar samt hela tiden tar pulsen på löparna i Sverige med intervjuer och bloggar osv. Det är också viktigt att hela spektrat från motionärer, elitmotionärer och elitaktiva täcks in och här tycker jag att Spring tidigare lyckats bra. Både i tidningen och på hemsidan. Jag som elitaktiv uppskattar verkligen detta mervärde som ni skapar. Jag blir motiverad till att bli bättre när jag märker att det finns ett intresse. Jag kan också bli inspirerad av att läsa om elitmotionärer som tar sin egen utveckling på största allvar även om de springer med en barnvagn framför.

Ser fram emot att Spring finns vid liv! //Jonas

Ni förstår att passion för löpningen driver mig i detta projekt, vi får mycket positiv feedback för det vi gör. Ord som detta, som många av medlemmarna uttalat är viktiga för oss alla. Vi vill svensk löpning ska fortsätta växa, prestera och få människor på alla nivåer att må bra. Vill ni vara med? Anmäl ditt intresse på http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X