0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2016 Allt om View Strömstadmilen 2016 View Strömstadmilen ett av sommarens hetaste lopp

View Strömstadmilen ett av sommarens hetaste lopp

View Strömstadmilen är ett klassiskt sommarlopp i härliga omgivningar. Lördagen den 9 juli är det dags för 26:e upplagan som hårdbevakas av Springlfa.se. Vi har tagit pulsen på tävlingsledaren Kent Hansson.

DSC_0917
Sköna löpmiljöer utmed kajen i Strömstad. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året och hur många deltagare siktar ni på i år?

– Det ser ut ungefär som vanligt. Antalet anmälda ligger i nivå med hur det sett ut de närmast föregående åren. Vi vet med erfarenhet att de flesta väljer att anmäla sig sent så vi förväntar att deltagarantalet totalt sett i alla klasser kommer att hamna runt 1 500.

Ni har en ny titel-och huvudsponsor i View AB. Vad innebär det för konceptet Strömstadmilen?

– View AB är ett markexploateringsföretag och genomför projekt som bland annat omfattar nyproduktion av bostäder och semesteranläggningar. View AB ser värdet av att Strömstad inte bara förknippas med handel utan att det därutöver finns ett utbud av aktiviteter. View AB ser värdet av att marknadsföra sina projekt via Strömstadmilen och kan bland annat erbjuda ett upplägg för träningsläger på sin nyöppnade semester- och kurs/konferensanläggning Kostergården på Sydkoster. Här erbjuds otroligt fina möjligheter till löparläger i en bilfri miljö tillsammans med ett riktigt bra boende.

DSC_0354
Det är många barn som kutar View Strömstadmilen. Arkivbild: Mikael Grip

Misstänker att det är samma bansträckning och banlängd som alltid?

– Banan är nog lite tuffare än en flack och snabb bana, men banrekorden i View Strömstadmilen är riktigt bra, 28.34 på herrsidan och 32.31 på damsidan. Banan utgörs av en tvåvarvsbana genom de centrala delarna av Strömstad. Banan går förbi småbåtshamnar, utmed strandpromenaden och förbi många uteserveringar vilket innebär att det alltid är mycket folk och ett bra tryck runt banan. De första 3 km på varje varv är riktigt lättlöpta medan de avslutande 2 km är lite tuffare.

005

Några andra nyheter i år?

– Vår populära promenadklass byter skepnad i år. ”Koster Escape gången” över 4 km är en promenadklass utan tidtagning. Ett perfekt tillfälle för alla som vill uppleva View Strömstadmilens atmosfär utan att dras med i tävlingshetsen. De 400 första anmälda till ”Koster Escape gången” får dessutom en tuff ryggsäck fylld med överraskningar utan extra kostnad. Dessutom lottas fina priser ut bland deltagarna.

Hur ser det ut på elitsidan? Några heta namn klara?

– Vi kommer att få riktigt starka startfält både i herr- och damklassen. Det är många starka afrikanska löpare som aviserar att de avser att komma även om vi inte har så många konkreta namn att presentera än. Vi betalar inga ersättningar till löpare som vill komma utan de får tävla om de prispengar vi har. Det gör att många avvaktar tills de ser vilka andra löpare som är anmälda. Bland de löpare som hittills är klara så utmärker sig Hälle IF:s Ababa Lama och Annelie Johansson. Fjolårsfyran Senay Fissehatsion från norska Tjalve är också anmäld liksom Jenny Johannesson från Mullsjö. Tyvärr kommer inte vår egen Mikael Ekvall till start i år då han springer EM i halvmarathon samma helg.

Varför ska man enligt dig välja att springa View Strömstadmilen?

– Strömstad är en av västkustens mest populära sommarorter som sjuder av liv. Genom att springa View Strömstadmilen får man uppleva en vacker bana med ett bra publikstöd. För alla föranmälda ingår dessutom View Strömstadmilens fina t-shirt i funktionsmaterial samt en fribiljett med Color Lines färjor i anmälningsavgiften.

DSC_0368
Till vänster syns tävlingsledaren Kent Hansson från Strömstad Löparklubb. Arkivbild: Mikael Grip

Finns det några prispengar?

– De 10 främsta i både herr- och damklass får prispengar under förutsättning att de springer snabbare än 32.30 på herrsidan och 37.30 på damsidan.

Prispengarna är fördelat enligt följande:

1:a pris, 7 500 kr

2:a pris, 5 000 kr

3:e pris, 4 000 kr

4:e pris, 3 000 kr

5:e pris, 2 500 kr

6:e pris, 2 000 kr

7:e pris, 1 500 kr

8:e pris, 1 000 kr

9:e pris, 750 kr

10:e pris, 500 kr

Dessutom utgår ett banrekordspris på 15 000 kr till segrarna om gällande banrekord slås. Banrekorden är 28.34 för männen och 32.31 för kvinnorna.

Vad får man som motionär i View Strömstadmilen?

– För alla föranmälda ingår dessutom View Strömstadmilens fina t-shirt i funktionsmaterial samt en fribiljett med Color Lines färjor i anmälningsavgiften. De 400 första anmälda till ”Koster Escape gången” får dessutom en tuff ryggsäck fylld med överraskningar utan extra kostnad. Ett stort antal fina priser lottas också ut bland motionärerna.

DSC_0929
Arrangörsklubben egen topplöpare Mikael Ekvall (450) kan inte utmana om segern i View Strömstadmilen i år eftersom han är på EM i Amsterdam och där ska springa halvmaraton. Arkivbild: Mikael Grip

Vad är det bästa med View Strömstadmilen?

– View Strömstadmilen har klasser och sträckor som passar hela familjen. Vi har alltifrån promenadklass och barnklasser till motions- och tävlingsklasser. Vi har sedan många år satt fokus på barnklasserna där varje klass har en egen separat starttid och generöst med priser. Detta är mycket uppskattat av både barn och föräldrar.

Lycka till den 9 juli!

– Tack så mycket.

Till Strömstadmilens hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelDagens Springmedlem..
Nästa artikelDagens Springmedlem…

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Lopp, flås och kallduschar

0
Efter en period av golöpning gjorde jag så ett litet ryck och anmälde mig till två 5k-lopp: Spring 5000 i Spånga och Höstruset i...

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X