Dagens Springmedlem…

Aktuellt  

Dagens utvalda Springmedlem är en fd sprinter som nu sadlat om och levererar nya PB på löpande band, Henrik Nyrén.

En leende Henrik Nyrén

En leende Henrik Nyrén

Henrik Nyrén springer jag på under Wallanderloppet i går kväll, en positiv och glad löpare som uttrycker hur mycket han saknar Spring. Sådana människor träffar jag ganska ofta och varje gång inser jag då varför jag pysslar med det jag gör. Jag slänger iväg ett mail 23:50, kl.00:34 har jag svaret från Henrik :)

Vem är Henrik Nylén?

Jag är en f.d sprinter från den underbara metropolen Finspång. En ort som har en stor plats i mitt hjärta och som jag lyfter upp så ofta jag kan i olika sammanhang. (Red anm – en viss Grip är ju lokalreporter i Finspång, här måste det finnas en dold agenda, haha) Jag bor sedan tio år tillbaks i Malmö. Flyttade ner och utbildade mig till högstadie-och gymnasielärare i ämnet idrott och hälsa. Idag arbetar jag som lärare i idrott och hälsa och stortrivs med det. Jag är en riktig sportfåne som älskar nästintill all idrott. Jag har tidigare varit sprintlöpare och varit i final på Junior-SM på 200m. Men slutade med friidrotten för många år sen. Har alltid hållit på med lagsporter och då framförallt fotboll och innebandy. Slutade med fotbollen för fyra-fem år sen. Då träffade jag även min nuvarande sambo Rebecka och det var hon som fick mig att börja med löpning igen. Innan jag träffade Rebecka så tyckte jag allt över 200m var otroligt jobbigt och tråkigt att springa. Men efter att vi träffades så började jag ge mig ut och jogga ett par kvällar i veckan tillsammans med henne. Sen har det rullat på och idag är jag en glad motionär som springer cirka fyra gånger i veckan och gillar att springa en massa motionslopp. Har helt fastnat för det här med distanslöpning vilket jag aldrig trodde jag skulle göra. Men det är så himla skoj med löpning även om man efter ett hårt intervallpass ibland kan undra vad man håller på med och pressar sin kropp så hårt som man gör.

Samtidigt är känslan efter ett hårt pass underbaaaar. Loppen tycker jag är allra roligast och ffa att springa stafetter. Förra årets höjdpunkt var Vasastafetten där vi med ett Finspångslag kom på en fantastisk tredje plats med laget Forest Runners – Team Finspång. Finns även en stafett i Finspång som heter Kraftloppet som är rolig att springa och där har jag alltid med ett lag som heter Hääärliga tider hääärliga tider. Vi kom på tredje plats förra året vilket var häftigt. Min kärlek för stafetter beror nog mycket på att jag älskar allt som har med lag att göra. Så framöver ska jag försöka att springa ännu mer stafetter.

Henriks stafettlag

Henriks stafettlag

Hur har starten av 2016 varit?

Hittills har det gått bra. Min vän Joni Jaako som är en riktigt erfaren och superduktig löpare hjälper mig med att lägga upp bra träningsprogram och hans program har verkligen gett goda resultat. I år har det blivit personliga rekord på  3000m, 5000m, 10km och halvmaran och allt rullade på riktigt bra fram tills början på juni. Då började jag känna av min allergi rejält och fick även en infektion i kroppen och fick vila i nästan två veckor från alla träning.

Vad händer resten av året, vilka ambitioner finns?

Nu är jag igång igen med träningen och hoppas verkligen kunna hitta tillbaks till formen som jag hade under våren. Jag kör med mina mått mätt hårt med träningen för att försöka få till en formtopp till Vasastafetten den 20:e aug och till kraftloppet den 27:e aug. Sen kommer jag nog köra några mer lopp i september, hoppas hitta något bra millopp så jag kan försöka slå mitt PB innan säsongen är slut.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har gått med i springklubben för jag tyckte löpartidningen Spring var riktigt bra och en tidning som verkligen gett mig en massa bra tips och råd inom löpning. För mig var det en självklarhet att gå med och jag hoppas verkligen alla som gillar löpning går med. Tidningen Spring gav mig mycket inspiration och reportagen i tidningen var alltid riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot att nu få ta del av springklubbens magasin.

Tack Henrik och bra jobbat på Wallanderloppet i går. Lycka till i satsningen mot Vasastafetten och även jakten på nya PB. Vill du också ha tips och råd, intressanta reportage, mm? Anmäl dig till Springklubben på http://spring.pren.nu/

 Dela på Facebook