Dagens Springmedlem…

0
37

Dagens medlem lekte med mig tre gånger på VSM i Söderhamn nyligen. Möt Börje Holst från Borlänge Löparklubb.

Börje drar före Per Björkman på 1500m i Söderhamn
Börje drar före Per Björkman på 1500m i Söderhamn

Trots att han var taskig nog att besegra mig på alla distanserna var det en otroligt trevlig bekantskap :) En ödmjuk, social och riktigt duktig löpare. Erkänner – han kommer få det svårt nästa år, ambitionen är tydlig…. bra vinterträning och att vara hel, då jäklar, haha. Det är ju det som är tjusningen med vår sport, att utmana varandra, att bli motiverad av andra löpare. Börje motiverade mig..

Vem är Börje Holst?

Jag är en 50-åring från Dalarna. Bor i Borlänge med sambo och två vuxna barn. Jobbar skift på SSAB. Jag spelade fotboll i unga år i lägsta division. När jag var 23 var det en lagkamrat som övertalade mig att åka Vasaloppet. Jag fick mersmak och började träna även sommartid och då blev det löpning. Ställde även upp i en del tävlingar, dock bara i motionsklassen. Det blev tre Vasalopp innan jag la den satsningen på hyllan och fokuserade på bara löpning istället. Jag har bara tid från ett enda lopp när jag var ung, från en kvartsmara, räknade ut att jag sprang under 35 på milen, så det fanns talang.

Sedan bildade jag familj och sprang 2-3ggr i veckan för att hålla igång, inga tävlingar utan bara för välbefinnandet. När barnen blev äldre började jag tävla på motionslopp igen och en granne blev min värsta konkurrent. Det sporrade mig mycket, han var alltid bättre än mig på längre distanser men på kortare kunde jag slå honom ibland.  Från 2010 tränade jag 5ggr i veckan med ambitionen att slå honom, tyvärr blev han skadad 2011 och har inte kommit igen efter det.

Jag sprang DM på bana första gången 2011. Året efter 2012 sprang jag DM 10 000m på 34,20. 2013 blev jag övertalad av en klubbkamrat att delta i veteran-SM som gick nästan på hemmaplan i Gävle. Resultatet blev ett silver på 1500m och två 4:e platser på 5000 och 10 000m. Efter det var jag fast och sedan har det bara rullat på. Nu har jag totalt 14 SM- medaljer och som sagt var mina första guldmedaljer. Nu tränar jag 6-7 dagar i veckan och utvecklas fortfarande och lyckas därmed sätta nya PB. Det roligaste är kampen man mot man då spelar det ingen roll om det är träningstävling eller SM.

Hur har 2016 varit?                                                                                                                     

Det har gått över förväntan, milen under 35 minuter och mina tre första Veteran-SM guld, PB på halvmaran, 1.18.10 och tangerat på 3000m 9.39.

Ambitioner resten av säsongen?

Nu siktar jag på en bra tid på Lidingöloppet 15km och terräng SM och ev något mer PB, alltid kul att jaga tider.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Helt enkelt en mycket bra tidning även för oss veteraner med mycket bra tips och inslag, plus veteranstatistik som jag gillar att grotta ner mig i.

Tack Börje – Lycka till i jakten på nya PB och i Lidingö, men se upp för de äldre i klassen – vi har lite svårt för ungtupparna :) Vill du också ha tips, grotta ner dig i olika resultat, statistik, etc. Det finns bara ett sätt – Gå med i Springklubben –

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här