Dags för snabba och natursköna Å-stadsloppet

  0
  160

  Den 13 oktober arrangeras Å-stadsloppet i Örebro. Spring har tagit pulsen på tävlingsledaren Daniel Persson från arrangörsklubben KFUM Örebro Friidrott.

  Hur ser det ut i förberedelserna?

  – Förberedelserna ser mycket bra ut i år! Vi är i god tid med alla förberedelser och stämningen är hög inför loppet. Vi är mycket taggade på årets arrangemang och hoppas att se många härliga löpare på startlinjen.

  Några nyheter i år?

  – I år har vi haft den stora förmånen att få in en ny huvudsponsor, Ullmax. Det är ett samarbete som fungerat mycket bra där vi gemensamt kommit fram till många nya idéer. Bland annat får man i år träningsprogram signerade Christian Mundt vid anmälan. Vi har även ett nytt arrangemang för barn, Å-stadsloppet KidsRun som är ett 1,4 km långt gratislopp för barn. Ullmax sponsrar detta arrangemang vilket gjort det möjligt för oss att erbjuda loppet gratis.

  Varför har ni valt den 13 oktober för Å-stadsloppet?

  – Det är ett datum som inte krockar med många andra löparrangemang och ligger även väldigt bra till tidsmässigt för att kunna prestera bra vid löpning (vädermässigt). Det är även för många en bra avslutning på säsong som ligger lägligt i tiden. Vi har även kört på denna tid under ett antal år, därav är loppet ofta inplanerat i flera löpares satsning.

  Hur ser bansträckningen ut och rör det sig om en snabb milbana?

  – Banan ser ut som föregående år och är designad för att vara både snabb, samtidigt som vi erbjuder härliga vyer med löpning genom det natursköna Oset och längst Svartån.

  Finns det något som är unikt just för ert lopp?

  – Det är en trevlig bana som går längst Svartån och Örebro slott med mycket hejande publik längst vägen. Till skillnad från många andra lopp sker målgång inomhus inför publik!

  Hur många deltagare siktar ni på?

  – Vi siktar på 1300 deltagare eller mer!

  Varför heter loppet det Å-stadsloppet?

  – Loppet följer till stor del Svartån, därav har vi valt att kalla det Å-stadsloppet.

  Finns det några prispengar att kämpa om för elitlöparna?

  – Varje deltagare som kommer i mål får Å-stadsloppets fina funktionströja och topp tre på alla distanser får priser från vår huvudsponsor Ullmax och våra andra sponsorer. Nedan ser ni prispengar som man kan vinna utöver våra priser.

  Prispengar för dam och herr i halvmaraton:
  1:a pris: 3 000 kr.
  2:a pris: 2 000 kr.
  3:e pris: 1 000 kr.

  Slå Å-stadsloppets banrekord i halvmaraton
  Prispengar: 1 000 kr.

  Vad får jag som motionär när jag deltar i Å-stadsloppet?

  – Du erbjuds en snabb och naturskön bana med mycket hejande publik längst vägen. Du får även vid anmälan ett träningsprogram för att kunna utföra en bra satsning på din löpning. Vi erbjuder även tre olika distanser: 5km, 10km & 21,1km. Därav är det flexibelt att anpassa val av distans utifrån din nivå och vad du har satt för målsättningar. Alla får som tidigare nämnt en fin funktionströja och lite annat smått och gott efter målgång!

  Stort lycka till den 13 oktober!

  – Tackar!

  Till Å-stadsloppets hemsida:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här