David Nilsson, Högby IF, slog nytt banrekord

0
225

David Nilsson fortsätter att tävla flitigt, tre dagar efter han segrade på Ultravasans 45 kilometer satte han nytt banrekord på Skördeloppet i Hedemora.

David Nilsson, Högby IF, vinnare Skördeloppet 10km. Foto: Christer Schapiro, Redhorse Photo.

David slog tidigare i år sitt personbästa på 10 kilometer med 18 sekunder när han i tyska Paderborn Osterlauf sprang in som fyra och bästa europé på 29,03. På ganska tuffa Skördeloppet blev tiden 32.53.

Damklassen på Skördeloppet 10 km vanns av Danska Louise Laursen, som sprang i mål på 38,04, dryg en minut före Emelie Eriksson från Stora Skedvi IK.

Som vanligt var arrangemanget välordnat in i minsta detalj, och både löpare, publik och funktionärer fick en fin dag.

  • Det har rullat på bra hela dagen, sade Peter Sennblad, banchef. Men för mig, som löparnörd, var höjdpunkten när jag insåg att det var David Nilsson, en av Sveriges nu bästa långdistanslöpare, som kom på upploppet, fortsatte han.

Arrangör för Skördeloppet, som i år firade femårsjubileum, är Hedemora Friidrottsklubb, och arrangemanget drevs i år i ett samarbete med bland andra Hedemora Träningsvärk och Svenska Kyrkans Unga.

  • Vi är en ganska liten förening, förklarar Anna-Maria Nordström, tävlingsledare. Och vi behöver samarbeta för att få ihop de närmare 100 funktionärer som krävs.
  • Dessutom vill vi att det ekonomiska överskott som genereras tillfaller fler aktiva föreningar än bara friidrotten. Pengar ska skapa verksamhet, inte sitta på banken avslutar hon.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här