David sänkte sitt eget svenska rekord

Nyheter  

David Nilsson, Högby IF, fortsätter visa strålande form den här “coronasäsongen”. I ett lopp i Holland sänkte David på söndagen sitt eget svenska rekord på fem kilometer landsvägslöpning. Och han gjorde det rejält.

David Nilsson satte på söndagen nytt svenskt rekord på fem kilometer landsvägslöpning.

För snart tre veckor sedan satte han det första manliga svenska rekordet på fem kilometer landsvägslöpning. Tiden då blev 13.58 i ett regelrätt rekordförsök på en bana i Stockholm.

På söndagen sprang David  5K Seven Hills Testrun i Nijmegen, Holland. Nu skruvades sparringen och motståndet upp en hel del och det kunde David använda till sin fördel. Loppet vanns av spanjoren Ouassim Oumaiz med 13.19, bara en sekund från fransmannen Jimmy Grissiers Europarekord från Monaco i februari i år.

David slutade på femteplats med nya svenska rekordtiden 13.42. Alltså 16 sekunder snabbare än sitt tidigare rekord. 13.42 på fem kilometer ger ett snitt på 2.44,5 min/km.

Holländaren Mike Foppen satte nytt nationsrekord för sitt land genom att sluta tvåa med 13.31.

David skriver själv i sociala medier att han nu tycker att rekordtiden är så pass bra att den kan stå sig längre än de rekord han satte på halvmaran och maraton som stod sig cirka tre månader. “Men det återstår att se”, tillägger han också.

 Dela på Facebook