David satte banrekord i OMT Finspångs Stadslopp

0
290

David Nilsson, Högby IF,  gick för sitt eget tuffa banrekord i OMT Finspångs Stadslopp och klarade det med två sekunders marginal.

David Nilsson fick ta i rejält för att slå sitt eget banrekord. Foto: Tony Oldenburg/tonaphoto.se

– Jag trodde nog inte att tiden från 2017 var så pass bra som den var. Att den var bra visste jag, men inte så bra. På förhand hade jag siktet inställt på att ta banrekordet med cirka tio sekunder, sa David efter loppet.

20.54 från  2017 var ett riktigt vasst lopp av David på bansträckningen som är någonstans mellan 7100-7200 meter lång.

Formen är riktigt bra, med 13.49,47 på 5 000 meter i Belgien i lördags som det senaste personliga rekordet. 2.13.29 i Hamburg Marathon i slutet av april sticker också ut.

– Ändå var jag faktiskt nervös idag inför Finspångs Stadslopp, berättade David.

David Nilsson på lätta steg under en naturskön del av banan. Foto: Magnus Andersson/magnusmedia.nu

OMT Finspångs Stadslopp består av en omväxlande bana, både med asfaltsunderlag, skogsstig, grus, och lite gräs. I en park ska tre små broar passeras.

Speakern räknade ned David sluttid när han närmade sig målet i soldränkta Bruksparken. Publiken slets mellan hopp och förtvivlan när David rusade mot mållinjen. Det blev ett nytt banrekord med tiden 20.52. Två sekunder snabbare än 2017.

– Jag fick verkligen gå för det och gav allt jag hade på slutet, sammanfattade David efter att ha vunnit sammanlagt 10 000 kronor i och med segern och banrekordet.

David fick famnen full av segercheckar i och med segern och banrekordet. Foto: Tony Oldenburg/tonaphoto.se

För hårt tävlandes David Nilsson väntar närmast farthållningsjobb i Stockholm Marathon på lördag, innan nästa viktiga uppgift SM-milen den 13 juni.

Tvåa i Finspång slutade Merih Hagos, Eskilstuna Friidrott, med 21.27. Trea kom Emil Millán de la Oliva, Eskilstuna Friidrott, med 21.34.

Oscar Claesson sprang i mål på en imponerande tiondeplats – speciellt med tanke på att han sprang med ett däck runt halsen mer än halva distansen. Foto: Magnus Andersson/magnusmedia.nu

Oscar Claesson, Sävedalens AIK, gjorde en mäktig insats genom att följa David hack i häl till två kilometer och sedan greppa däcket som stod vid cirka tre kilometer och sedan springa i mål med däcket på en tiondeplats med 24.18.

OMT Finspångs Stadslopp satte deltagarrekord för fjärde året i rad och sammanlagt, inklusive barnklasserna och gåklassen, deltog 1800 personer i löparfesten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här