Fanny tog hem segern i OMT Finspångs Stadslopp

0
208

Även i damklassen var siktet inställt på banrekord i OMT Finspångs Stadslopp. Fanny Dusabimana, TFC Umeå, försökte men nådde inte riktigt fram.

Den lilla elaka uppförsbacken på slutet av loppet får även en topplöpare som Fanny Dusabimana att grina illa. Foto: Tony Oldenburg/tonaphoto.se

– Det var en ganska tuff bana. Jag ville slå banrekordet, men det gick inte ikväll, konstaterade Fanny som vann med tiden 24.46.

Banrekordet lyder 24.12 från premiäråret 2016.

Fanny kommer gärna tillbaka till Finspång nästa år och gör ett nytt försök att knäcka banrekordet. Foto: Magnus Andersson/magnusmedia.nu

– Jag får fortsätta träna och slå banrekordet nästa år, sa Fanny som kom till Sverige från Kongo för 3,5 år sedan.

Hennes bästa distanser är 800-och 1500 meter. Bland annat har hon gjort 2.10 på 800 meter.

Lisa Ring var nöjd med sitt lopp och fick en positiv avslutning när hon plockade tid på vinnaren. Foto: Tony Oldenburg/tonaphoto.se

Lisa Ring, Nocout.se, kunde inte hänga med i Fannys utgångsfart.

– Nej, det gick alldeles för snabbt. Men efter två kilometer tappade jag inte så mycket och på slutet plockade jag tid. Jag är riktigt nöjd med mitt lopp, sa Lisa som klockades för 25.10 i mål.

Trea slutade Cecilia Kleist, IK Akele, med 26.35. 14-åriga Alice Millán Magnell, Tjalve IF, kom på sjätteplats med 26.52. Däckpriset togs som vanligt av Elmina Saksi, Tjalve IF Norrköping.

Arrangörsklubben Finspångs SOK kunde för fjärde året i rad räkna in ett nytt deltagarrekord, med cirka 1800 anmälda deltagare. Riktigt bra i en kommun med 21 500 invånare.

Världens bästa speaker Jessica Falkman snackar med Fanny Dusabimana. Foto: Magnus Andersson/magnusmedia.nu

– Fantastiskt att allt slit ger resultat och att hela kommunen ställer upp på det här. Det är stort att vi kan sätta lilla Finspång på löparkartan och få till ett så här pass bra event, sa Stefan Fransson, från arrangörshåll.

För eliten i all ära. Det är motionärerna som gör OMT Finspångs Stadslopp till den härliga löparfest det har blivit.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här