De magiska rödbetorna

4
68
rödbetor
Magiska rödbetor. Foto: David Back

Senaste åren har det gjorts en hel del intressanta studier som tyder på att intag av rödbetor kan ha prestationshöjande effekter vid uthållighetsidrott, eftersom de innehåller nitrat som bland annat kan förbättra kroppens syreekonomi. Då studierna än så länge är få och små verkar det dock inte finnas några generella rekommendationer kring vilken dos som ger bäst effekt eller hur långt innan träningspass/tävling intag bör ske.

Oavsett så verkar trenden nu ha intagit löparsverige på allvar. Jag märker tydligt att fler och fler testar på rödbetor i olika former – alltifrån krossade till juicade och koncentrerade shotsvarianter. Trenden är tydlig även i hälsokostbutikerna, där de flesta numera har en mängd olika varianter av rödbetsjuicer och koncentrerade rödbetsshots att välja mellan.

Jag är väl snart den sista löparen som ännu inte tagit mig för att prova, men nu är det dags! I helgen blir det inköp av ett gäng shots som ska testas ordentligt under kommande träningsveckor. Återkommer med utvärdering!

4 KOMMENTARER

  1. Jag kör med pulver som jag blandar själv, är enkelt att ha med sig. Tycker att jag fått bra gensvar hittills, varierat med längre uppladdningar och enbart större dos dagen innan + tävlingsdag. Smaken blir bättre med apelsinjuice! CAOUT är det jag kört.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här