Den svenska hinderboomen i Belgien

  0
  587

  Efter Mustafa Mohamed, Anders Gärderud och Dan Glans kommer nu en trio svenskar med Emil Blomberg, Vidar Johansson och Simon Sundström som alla sprang fantastiskt bra på lördagskvällen i Belgien på 3 000 meter hinder.

  Emil Blomberg, Simon Sundström och Vidar Johansson gjorde alla kanonlopp i Belgien på lördagskvällen. Emil Blomberg klarade OS-kvalgränsen. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Förra helgen förbättrade Emil Blomberg, Hässelby SK, sitt personliga rekord med två sekunder, ner till 8.29,68. I belgiska Oordegem skulle det bli så mycket bättre.

  Första kilometern passerade Emil på 2.48. Den höga och jämna farten fortsatte när Emil sprang även den andra kilometern på 2.48. På den sista kilometern hade den 29-årige svensken krafter kvar och spurtade i mål med 8.20,55 efter att sista kilometern gått på 2.44.

  En sänkning med över nio sekunder av det personliga rekordet och upp som Sverige-fyra genom tiderna. Nu har Emil endast Mustafa Mohamed, Anders Gärderud och Dan Glans framför sig i den listan.

  8.20,55 gav en andraplats i loppet och är också nästan 1,5 sekund under OS-kvalgränsen 8.22.

  En som också dunderpersade var Vidar Johansson, Sävedalens AIK, som slutade femma i loppet med 8.24,55. Personligt rekord med 19 sekunder och upp som sexa genom tiderna i Sverige.

  Vidar Johansson och Emil Blomberg tränar med Mustafa Mohamed, Sveriges bästa hinderlöpare genom tiderna, på Slottsskogsvallen i Göteborg tidigare i år. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Simon Sundström, IFK Lidingö, kom i mål steget bakom Vidar på sjundeplats med tiden 8.25,55. Vilket är i direkt närhet av hans personliga rekord från 2020. Simon blev i och med Emils och Vidars framfart nedpetad till sjundeplats på den svenska topplistan genom tiderna.

  Både Vidar och Simon lär nu fortsätta jaga OS-kvaltiden under juni månad.

  Den svenska trions framfart var historisk, aldrig tidigare har tre svenska löpare sprungit snabbare än 8.26 på 3 000 meter hinder i samma lopp.

  Loppet i Oordegem vanns av Alexis Phelut, Frankrike, med 8.18,67.

  Resultat:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här