Dennis snart i mål

Aktuellt  

Förra sommaren möte vi Dennis Selsborg i magasin Spring. Han hade då inlett ett lite annorlunda projekt, han skulle springa runt Gotland och kolla in alla cirka 100 kyrkorna på ön. Nu har det gått ett år och vi får en kort pratstund med Dennis för att stämma av projektet.

artikel 2018

Hur har det gått i sommar?

– Sommaren har varit magisk, jag har fått njuta av löpning på både Mallorca och Gotland. Projektet med att springa runt 100 av Gotlands kyrkor har gått enligt plan. Tanken är att avsluta projektet till påsk.

Hur många kyrkor kan du bocka av nu?

– I dagsläget har jag hunnit bocka av 85 kyrkor och nästa tillfälle jag besöker Gotland för löpning blir på läslovet i slutet av oktober.

Fårö kyrka

Hur ser planen ut framåt?

– Jag har totalt 15 kyrkor kvar fördelat på ca 6 rundor. Planen är att jag kommer avsluta projektet med en runda i Visby med flera av de ruiner och framförallt Visby domkyrka som själva kronjuvelen.

Öja kyrka

Vad är belöningen för dig?

– Det kommer faktiskt kännas lite tomt när projektet är slut. Att få se delar av Gotland jag aldrig hade sett tidigare och få ta del av de vackra kyrkorna har varit superkul. I och med att jag dokumenterat projektet på instagramkontot ”100gotlandskakyrkorrunt” så har jag även fått stöd och uppskattning från följare. Jag har funderat lite på vad jag ska göra med kontot nu och kommit fram till att det får bli ett mer traditionellt löparkonto.

Hur går det med löpningen annars?

– Löpningen gick bra under sommaren och jag har ökat volymen och försöker springa ca 6 mil i veckan (tidigare ca 4 mil i veckan) fördelat på fem pass. Ett pass med kortare intervaller, ett tröskelpass och ett långpass och sedan två distanspass. Jag hoppas ökningen ger resultat så jag kan slå PB på Hässelbyloppet i höst.

 

Vi önskar Dennis lycka till med både PB jakten och kyrkjakten, följ honom på @100gotlandskyrkorrunt

 Dela på Facebook