Otto satte världsrekord!

Aktuellt  

För någon vecka sedan kunde vi på Spring berätta om att Otto Kingstedt satsades på världsrekord på 10 km landsväg i samband med Bålstad stadslopp.  Nuvarande världsrekord var på 30.30.  Att Otto är i grym form förstod vi förra helgen när han satta Europarekord för döva på halvmaran, 1.06.58 på Stockholm maraton imponerade stort. Även Ottos 10 000 meters lopp på SM i Karlstad var starkt, 29.56.

Bröderna Kingstedt riktigt nöjda. Det har blivit ett antal rekord till familjen under året.

Taktiken idag var att brorsan John skulle dra i ett jämnt tempo, hur gick det?

– John var hare första varvet, vi passerade 5 km på 15.11, sedan fick jag göra andra varvet själv, det var tufft mentalt när John hoppade av. Det var bra temperatur men rejält blåsigt mellan 1 och 3 och 6 och 8 km. Detta gjorde att jag var ganska osäker på om jag skulle orka dra i det tempot själv andra varvet. Men jag orkade hålla i löpningen bra. Sista kilometern var svagt utför så då kunde jag öka lite. Jag är väldigt nöjd med loppet och världsrekordet med tiden 30,25. Och jag kände mig faktiskt inte så sliten efter loppet vilket lovar gott för fortsättningen i höst.

Stort grattis, hur firar du detta?

– Vi firar i kväll med grillad lax och potatis i ugn. Och lite övningskörning,  jag ska försöka ta körkort nu i höst.

Vad händer annars i höst, några nya utmaningar?

– Nästa lopp blir Lidingöloppet 30 km. Hoppas kunna förbättra mitt PB på 1.47.  Sedan blir det terräng-SM och maraton i Valencia i början på december.

 Dela på Facebook