Drottningen av Stockholm Marathon tänker inte abdikera

  0
  83

  Isabellah Andersson, Hässelby SK, har en fantastisk segerrad i Stockholm Marathon. Kan hon återigen komma in på Stockholms Stadion som nummer ett?

  Tar Isabellah Andersson, Hässelby SK, ett nytt SM-guld i maraton i lördagens Stockholm Marathon?

  Mellan åren 2008 till 2015 vann Isabellah Stockholm Marathon sju gånger. Hon har också en andraplats från 2016. Isabellah är klar för friidrotts-EM i Berlin i augusti och vill förstås gärna vinna Stockholm Marathon på vägen dit.

  Isabellah har också det klart vassaste personliga rekordet i startfältet med 2.23.41 från 2011, som också är lika med det svenska rekordet. Tilahum, från Etiopien, har det näst bästa ”perset” med 2.28 från 2014.

  Så här såg det ut förra året när Mikaela Larsson, Spårvägens FK, vann SM-guldet i maraton. Tuffare nu med Isabellah Andersson på startlinjen. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Förra årets SM-etta, Mikaela Larsson, Spårvägens FK, har gått framåt i år och kanske inte kan utmana Isabellah om SM-guldet, men självklart finns det en klar medaljchans för Mikaela. Charlotte Karlsson, Hässelby SK, har också vunnit SM-guld på maraton (2012) och gjorde nyligen ett snabbt millopp i Wien. Ida-Maria Nicklasson, som bor i Norrköping och tävlar för Hässelby SK, debuterade i Stockholm Marathon 2009 med tiden 4.23.09. Numera går det betydligt snabbare och hon kan också vara med och kriga om medaljerna bakom Isabellah.

  Sofia Nelsson, IF Göta Karlstad, har även hon en positiv utvecklingskurva och är lite av en joker i det svenska elitfältet. Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro, och Johanna Eriksson, Motala AIF, kan vara med bland de fem bästa svenskorna.

  Även i damklassen saknas en del löpare, Hanna Lindholm, Cecilia Norrbom och Malin Starfelt, som väljer att lägga totalt fokus mot maratonloppet i EM i augusti.

  Mer om dameliten:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här