Efter man varit förkyld är man lite lyckligare än alla andra..

B-G  

Ligger under dubbla täcken och fryser, sedan börjar jag svettas – svettas i form av känslan att vara nyduschad, hostar och mår riktigt jävla kasst. Trots mitt tillstånd så ligger jag och tänker på ett citat från nästa utgåva av Spring, Petra möter professor Dahlén som säger:

”Sedan har jag lärt mig att älska förkylningar för att det är nästan enda gången jag blir varse hur härligt det är att inte vara förkyld. För jag har forskat mycket om lycka och allt det där stora i livet som vi jagar: karriär, familjebildning och så där gör oss inte så där lyckliga som vi hoppas och tror på. I stället är det små saker som påverkar mycket mer, som till exempel förkylningar. Det är ju nu man inser hur fantastiskt det är att inte vara förkyld. Jag gjorde en stor undersökning i somras och kom fram till att människor som precis har varit förkylda faktiskt är lite lyckligare än alla andra. För det är så härligt när man kan göra allt det där man inte kunde göra när man var förkyld.”

Visst kan de ge energi när man är långt nere i skiten? I morse skulle jag åkt till Marrakech, vara med som ledare på träningslägret som Grip anordnar. En vecka underbar träning i solen, nu ligger jag här – bitter och utmattad. Missar lägret, missar mina 100 mörka som bara blev 86 – men visst finns det en mening med allt, eller?

Jag har testat fartträning några gånger de senaste veckorna, oftast slutat med att jag fått halta hem – vaden krampar. Jag har det mesta klart med spring #1 men de sista detaljerna måste på plats också. Vi behöver 60 nya medlemmar till innan vi sänder in adresslistorna till #1 2017. Jag behöver få ut informationen om kläderna. Jag ska förhoppningsvis springa SM nästa helg, kanske hade det varit dumt med en massa löpning inför det?

Jag vet inte, men måste ju förstå varför jag ligger här och tänker på Dahléns citat i all bitterhet?

Familjen har varit knockad sedan i lördags, jag har ätit apelsiner, fått frisk luft genom ett löppass varje dag och känt att de smittar inte mig? Men det blev inte så, jag som aldrig är sjuk?

Nåväl – snart är jag lyckligare än någonsin, för det går ju över. Och vad är egentligen en vecka i Marrakech? Kan ju vara så …… jäkla underbar :)

Läser du detta, tycker lite synd om mig och inte är medlem – bli medlem så har jag klarat ett av mina mål med perioden… http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook