Elmina Saksi om Stockholm marathon

0
61

Spring fortsätter känna lite löpare på pulsen inför nästa veckas maratonfest i Stockholm. Idag får vi en pratstund med Elmina Saksi som oftast springer maran på sub 3 timmar.

Hur har säsongen varit så här långt?

Bra! Känner att jag börjar svara på träningen lite mer efter en seg vinter. Tröskelintervaller i vind och löpbandspassen har lönat sig. Jag gillar att springa lopp och nu är den bästa tiden här, loppen gör att jag distraherar min trötthet och därmed kan ge lite mer.

Hur viktigt är Stockholm Marathon av dina lopp 2024?

Ett av de viktigaste, jag är med i Adizero sub elit touren där jag just nu leder efter två lopp. Under Stockholm Marathon samlas de bästa löparna och hänget i samband med loppet är minst lika trevligt. Det finns så många trevliga och snabba löpare!  Jag har sprungit loppet ett antal gånger nu och för varje gång minskar respekten för loppet så jag är inte lika nervös längre för att ta mig an loppet.

Vilket lopp är ditt huvudfokus i år?

Tanken är att jag ska formtoppa till Helsingborg marathon den 7 september, ett lopp där placeringen är viktigare än tiden.

Hur har träningen gått inför Stockholm, några förändringar jämfört med tidigare år?

Det har gått helt enligt min och coach BG:s plan. Nästan alla träningspass är roliga och löpningen är fortfarande en viktig glädjekälla i livet. Vi har ökat mängden lite och tillfört lite mer tröskelpass.

Vad är ambitionerna nästa helg?

Sub 2:54 skulle vara kul, lite snabbare än 2023 då jag hade 2.54.41. 2022 hade jag min bästa tid i Stockholm med 2.52.27 – det är små marginaler så vem vet vad som kan hända. Mycket beror på dagsform, väder och känslan efter 2 timmar – men jag kommer absolut vara nöjd med en tid runt 2.54.

Vill ni följa Elmina mer så har hon ett populärt instagramkonto dessutom kan ni i varje utgåva av magasin Spring ta del av hennes spaningar.

Elmina i samband med Stockholm marathon 2023, arkivbild Deca text&bild

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här