Enhörna firar 90 år med Jubileumsloppet

  0
  242

  Jubileumsloppet 16 juni – ett litet och personligt lopp för att fira att Enhörna IF i år firar 90 år som förening.

  Lars Johansson i det klassiska Enhörnalinnet. På lördag springer Lasse Jubileumsloppet i Enhörna.

  – Första fem kilometerna är väldigt snabba och lättlöpta. Sen blir banan något tuffare, men totalt sett är det ett lättlöpt lopp som passar alla löpare. Jobbigast är väl en lång stigning vid sex kilometer samt den berömda ”grisbacken” 500 meter från varvning/mål, berättar Henrik Kvarnlöt från Enhörna IF.

  Det finns flera duktiga löpare på båda distanserna. På kvartsmaran gör hemmalöparen Lars Johansson en intressant start.

  – Det känns som om Lasse är på gång igen vilket är superkul. På damsidan är Dorcas Johansson (Lars fru) favorit. Hon verkar vara i bra slag och är åter efter att ha varit borta från löpningen på grund av tillökning i familjen.

  Kajsa Berg gör på lördag sin första start i Enhörnalinnet.

  På halvmaran gör ultralöparen Kajsa Berg sin första start sedan 2016 efter en lång skadeperiod.

  – Distansen är i kortaste laget för henne, men det ska bli mycket intressant att se henne på banan igen. Det blir även hennes första start i Enhörnalinnet. Så det blir extra kul för hemmapubliken att få se hennes debut på lördag, säger Henrik Kvarnlöt.

  På herrsidan gör Fredrik Berglund sitt första lopp för säsongen.

  – Det är jättekul att det blir på hemmaplan här i Enhörna. ”Fredde” lider fortfarande av sina sviter efter den hemska bilolyckan, men är den kanske största löparkämpe Sverige skådat så han kommer säkerligen bjuda publiken och motståndarna på en fin kamp och prestation.

  Sen brukar flera duktiga löpare efteranmäla sig till våra lopp, så har det alltid sett ut. Förklaringen till det kan vara vår närhet till Stockholm (knappt fem mil i från) men också att våra lopp är uppskattade bland deltagarna.

  Väderprognoserna så här fyra dagar innan loppet visar på 22 grader vilket kommer bidra till en fin inramning för publiken. Löparna får hoppas på moln och se till att dricka ordentligt vid varje vätskestation.

  – Banan är kontrollmätt av förbundet och känslan är att detta kommer att bli något riktigt bra, även om det är ett litet event initialt. Vi räknar med 100-200 löpare och sedan har vi en knatteklass med cirka 50-75 barn. Det känns bra så här första gången, säger Henrik Kvarnlöt.

  Varvbana 1 varv = kvartsmara 2 varv = halvmara. 70% asfalt 30% grusväg

  Anmälan för loppet stänger onsdag 13/6. Efter det gäller efteranmälan på plats. Länk till anmälan:

  Enhörna IF är en idrottsförening på Enhörna i Södertälje. Klubben bildades 1928.

  Föreningen har en friluftsgård med tillhörande fotbollsplaner och många löp- och motionsspår i anslutning till anläggningen. Anläggningen ligger cirka 10 km nordväst om Södertälje.

  Enhörna IF:s löparsektion startades 1965 av Bröderna Israelsson tillsammans med Kurt Fick och Lennart Nyström. Man kom snabbt att etablera sig som en av Sveriges ledande långdistansklubbar och tog under 70, 80, 90 och 00-talet otaliga SM-medaljer av olika valörer. Ett flertal löpare representerade även Sverige i internationella mästerskap.

  Till föreningens mest kända idrottare hör Kjell-Erik Ståhl,  Göran Högberg, Hans Nilsson och Erik Sjöqvist. Även tidigare nämnda Lasse Johansson har tillhört den absoluta Sverigeeliten.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här