Mycket spring i Malmö i söndags

0
60

I söndag fylldes Pildammsparken i Malmö med först 4000 barn som sprang Kalvinknatet på morgonen, och efter dem var ungefär 1000 löpare som deltog i Malmöloppet.

Kalvinknatet genomförs på 21 olika platser under 5 veckor, loppet vänder sig till barn mellan tre år och årskurs fyra. Malmöknatet var det andra i Malmö och årets sista, i år har cirka 30 000 barn sprungit totalt på alla orter.

Starten går i Helsingborg

Det var tredje gången Malmöloppet genomfördes, en 10 kilometer lång rutt som tar löpare genom Malmös sevärdheter. Loppet ingår i Spring Skånes Grand Prix och samlar många av de duktiga löparna i Skåne men framförallt många motionslöpare.

Det var Johan Gustafsson, IS Göta, Helsingborg som tog en tidig ledning och sprang ensam större delen av loppet till en seger med tiden 33.35. Johan är i kanonslag i år och satte för några veckor sedan nytt personligt rekord på 5 000 meter med 15,31. Tvåa på Malmöloppet var Oskar Wennerberg från Lund med tiden 34.49 och en Springkändis Henrik Orre, Björnstorps IF, blev trea med 34.52. Johan leder nu Skånes Grand Prix efter 4 av 9 deltävlingar.

Johan under Malmöloppet

Ledaren i Grand Prixen på den kvinnliga sidan är Annika Fager, Björnstorps IF, hon drygade ut sin ledning genom att även hon vinna Malmöloppet. Även Annika var överlägsen och segrade med tiden 38.23, nästan minuten snabbare än tvåan Marina Stoltz, Heleneholms IF, på tiden 39.10 och sedan var Linnea Skoogh från Björnstorp trea med tiden 39.34.

Annika Fager

Kolla resultat och hela fotogalleriet här: https://runsweden.se/competition/malmoloppet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här