Etiopiskt i topp i damklassen

Allt om Kalmar Malkars 2016  

Storstjärnan Isabellah Andersson kom inte till start i Kalmar Malkars på grund av feberkänning. Istället blev det en etiopisk uppvisning i damklassen.

_DSC1609

Tigist Jabora vann övertygande Kalmar Malkars halvmara i ösregnet. Foto: Mikael Grip

Det kommer att bli många etiopiska topplaceringar i de svenska loppen i sommar. En Isabellah i form hade förstås kunnat utmana om segern i Kalmar Malkars.

Nu blev det tyvärr inte så. Tigist Jabora, Etiopien, vann säkert med tiden 1.16,18, närmaste före Muna Yigezu 1.18,25 och Ayaniem Delelbin 1.23,14.

Bästa svenska löpare var Julia Olsson, från Oskarshamn, med 1.25,36.

– Med tanke på vädret så är jag nöjd med tiden. Det var riktigt tungt i regnet, tyckte Julia som gjort 1.22 som bäst på halvmaran.

_DSC0872

När Isabellah Andersson lämnade återbud blev Julia Olsson bästa svenska löpare. Foto: Mikael Grip

Hon gillade ändå banprofilen.

– Ja, mycket lättare än GöteborgsVarvet. Nu satsar jag på Stockholm Marathon nästa år. Kanske blir det Atea Kalmarmilen om en månad, berättade Julia.

_DSC1735

Mats Nilsson (221) visade många känslor när han sprang i mål. Foto: Mikael Grip

Alla har vi våra personliga mål med den löpträning vi gör. Det är alltid kul att se någon lyckas nå sina mål, oavsett nivå.

– Fy fan,vad skönt! Ekade det i målområdet flera gånger när Mats Nilsson, från Kalmar, visade sköna känslor över att ha klarat sitt uppsatta mål att genomföra ett halvmaraton.

_DSC1737

Löparglädje efter målgång. Foto: Mikael Grip

_DSC1741

Mats Nilsson tackade vännen och löpcoachen Daniel Olsson för peppningen under loppet. Foto: Mikael Grip

– Jag har sprungit ett halvmaraton tidigare, men inte under sådana här förutsättningar och med så lite träning. Min gode vän Daniel Olsson har dragit mig runt, servat och peppat. Utan honom hade det aldrig gått. Efter 14 kilometer ville jag bara börja gå. Men jag tog mig i mål. Vilken fantastisk känsla, ropade Daniel som ville ta hela världen i sin famn.

 Dela på Facebook