Fantastisk insats när Jonas vann Ultravasan

  0
  67

  Vilken makalös prestation ultramästaren Jonas Buud gjorde i Ultravasan när han vann det 90 kilometer långa loppet med tiden 5.45,08.

  Sälen 150822 UltraVasan med Jonas Buud Foto Nisse Schmidt
  Jonas Buud svarade för en fantastisk insats när han vann Ultravasans 90 kilometer i överlägsen stil. Foto: Nisse Schmidt

  Smaka på den en stund. Fem timmar 45 minuter och åtta sekunder på 90 kilometer. Det blir nästan exakt en snittid på 3.50 minuter/kilometer.
  3.50 på milen ger en sluttid på 38.20. En riktigt bra motionärstid. Jonas gjorde 38.20 nio gånger efter varandra utan att stanna.
  Detta i en terräng som inte alltid är helt enkel, även om vissa partier i år har förenklats på grund av cykelvasan. Jonas vann även förra året, på sin hemmaplan där han tränar mycket, och höll då en snittid av fyra minuter per kilometer, vilket även det är fruktansvärt imponerande.
  Jonas var den ende som tog sig under drömgränsen sex timmar. Tvåa slutade Max King, USA, med 6.06,11. 21 minuter och tre sekunder efter Jonas Buud.
  Tredjeplatsen gick till norrmannen Didrik Hermansen med 6.08,10.
  Näst bäste svensk blev Patrik Gustafsson Björkqvist med 6.37,12. Jonas Buuds insats ska ställas mot det faktum att han varit skadad under första delen av säsongen och bland annat avstod start i Swiss Alpine. Han har också länge varit tveksam till start på VM 100 kilometer nästa månad. Tveksamheter som nu lär vara helt bortblåsta.

  DSC_9370
  Ida Nilsson närmade sig den vinnande schweiziskan mer och mer på slutet. I sin debut på så här långa distanser slutade Ida på en fin andraplats.

  Damloppet Jasmin Nunige, Schweiz, som hade ledningen från start till mål. Segertiden skrevs till 7.02,35. Ledningen var länge riktigt stor, men Ida Nilsson, Högby IF, tog in rejält på slutet och var bara tre minuter och 21 sekunder efter vid målgången i Mora.
  Ultravasan 45 kilometer vanns på herrsidan av svenske Fritjof Fagerlund med 2.45,30 och Caroline Dubios, Frankrike, med 3.13,22.
  Totalt var knappt 2 000 löpare anmälda till årets Ultravasa.

  Resultat:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här