Favorit i repris för Johanna i KK-Joggen

0
165

Vinst 2018 och vinst igen 2019. Johanna Eriksson, Motala AIF, trivs med KK-Joggen.

Johanna Eriksson höll hög fart på Katrineholms gator och torg när hon vann KK-Joggen. Foto: Mikael Grip

– Ja, det är ett bra och kul lopp, med mycket publik. Det kändes tyngre i år, jämfört med förra året. Men det gick snabbare i år, konstaterade Johanna med ett leende.

Tidsmässigt var det en väsentlig skillnad mellan 2018 och 2019. Förra årets segrartid 38.14 på de 10 549 meterna förbättrades på tisdagskvällen till 36.58.

– Jag fick kämpa och har tränat tungt hela sommaren. 11-12 mil i veckan är mycket för att vara mig. När jag får lätta lite på träningen kan jag säkert springa ännu snabbare, sa Johanna.

Johanna Eriksson på väg mot mål, på en betydligt snabbare segertid än när hon vann 2018. Foto: Mikael Grip

Nästa stora uppgift för Johanna blir friidrotts-SM i slutet av augusti där hon vill prestera bra på 10 000 meter. Förra året blev det en bronsmedalj.

– Sedan kommer jag även att köra Stockholm Halvmarathon 7 september, innan det är dags för tremilen på Lidingöloppet.

Det var i Lidingöloppet Johanna Eriksson slog till med 1.54.32. Den fjärde snabbaste damtiden någonsin.

Tvåan Sanna Mustonen tyckte att det gick tungt. Foto: Mikael Grip

Tvåa i KK-Joggens damklass slutade Sanna Mustonen, Hässelby SK, med 37.24.

– All heder år Johanna. Hon var en värdig vinnare. Det kändes tungt för mig ikväll och jag hade ingen möjlighet att följa Johanna från 1,6 kilometer, sammanfattade Sanna.

Lisa Ring i mål på tredjeplats. Foto: Mikael Grip

Lisa Ring, IK Nocout.se, kom på tredjeplats med 38.57.

– Det var tufft ikväll. Men jag är glad att jag sprang fortare än förra året, berättade Lisa som tidigare i somras vann SM-guld i sin debut på 100 kilometer.

Även på damsidan finns det en ”ständig” vinnare av titeln bästa lokala löpare. Marie Sandberg, Julita triathlon, sprang på 42.38 vilket räckte till en elfteplats.

Alice Magnell Millán, vann den kortare distansen. Foto: Mikael Grip

I KK-Joggen finns också ett 5,1-kilometerslopp. Där svarade Alice Magnell Millán, Tjalve IF Norrköping, för en stark insats genom att vinna med tiden 18.49.

På tal om stark insats. Lars Emanuelsson, från Katrineholm, är närmast en legend i KK-Joggen. 25 gånger har han sprungit kvartsmaran och 13 gånger har han samma kväll avverkat 5,1-kilometersloppet.

– Nästa år blir det jubileum, då har jag sprungit KK-Joggen 40 gånger. Snart har jag startat fler gånger än vad jag är gammal, sa 45-åringen.

Först 5,1 kilometer på strax under 20 minuter. Foto: Mikael Grip
Sedan kvartsmaran på strax under 42 minuter. Lars Emanuelsson dubbeljobbade som vanligt i KK-Joggen. Foto: Mikael Grip

De sista åren har han agerat farthållare. Först på den korta distansen med 20-minutersballongen Sedan byter han bara ballong till 42 minuter och skyndar till starten till kvartsmaran.

– KK-Joggen var det första loppet jag sprang, så det har en speciell plats i mitt hjärta, konstaterade Lars Emanuelsson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här