Fler svenska ultraframgångar!

0
130

I går genomfördes det spanska ultraloppet Doñana trail som går i en nationalpark mellan  Sevilla och los Roces. Det är stundtals tuff terräng, sand och kuperat. På plats var Johanna Nilsson som lyckades vinna damklassen och därmed ta sin första internationella seger. Johanna sprang de 71 kilometerna på 5 timmar och 54 minuter, alltså ganska exakt 5 minuter per kilometer. Det var Johannas andra ultralopp längre än 50 km. Hon slutade total tolva bland alla.

Johanna vinner loppet över 71 km

Varför blev det Doñana trail?

En av mina väninnor bor utanför Malaga och hennes särbo skulle springa loppet så jag åkte ner för att få avsluta året med ett ultralopp. Min plan var att springa UV90, men tyvärr kunde jag inte starta, så det har funnit en tanke att få till ett annat lopp.

Det gick ju bra?

Det gick klart över mina förväntningar. Jag har tränat mycket i en fart som ligger där och strax under och har en god förmåga att hålla på länge. Jag är väldigt glad över att allt stämde. Det var varmt mitt på dagen med gassande sol och mer än 10 km mellan vätskestationerna så jag sprang med en liten ryggsäck. Jag låg tvåa fram till 39 km men vann sedan med en marginal på 35 minuter.

Vet du hur tiden står sig historisk?

De sa att tiden är en av de snabbaste damtiderna genom åren, kul.

Vad är det som lockar med ultralöpning?

För mig känns det kravlöst. Istället för att fokusera på att springa så snabbt som möjligt som många löpare gör så drivs jag av att springa precis under min mjölksyratröskel och att jobba med det mentala. Kroppen är fantastisk och inte förrän du stannar känner du hur trött du egentligen är fysiskt. Dessutom gillar jag atmosfären på ultralopp.

Hur känns det nu?

Jag känner mig stark, inga känningar utan mest nöjd och motiverad att satsa vidare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här