0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Fredsloppet tänker om….

Fredsloppet tänker om….

Fredsloppet i Göteborg har en lång och framgångsrik historia, man har haft över 3000 deltagare och de senaste åren runt 1000 startande. Tanken bakom loppet är att samla in pengar till olika organisationer som arbetar för fred. Under åtta år samlade man i över 500 000:- till ANC, Nelson Mandelas organisation. Nu väljer man ut olika mottagare år från år. I år är det två olika organisationer som kommer få dela på pengarna, Palestinska UPWC och till de kubanska läkarna som kämpar mot Coronapandemin.

Jag pratar med Fredsloppet frontfigur, elitlöparen Micke Ekvall.

Mikael Ekvall i samband med SM i halvmaraton i Anderstorp, foto Deca text&bild

Hur löser ni arrangemanget i år?

  • På grund av restriktionerna runt Covid-19 kan vi inte ha en stor samling i Slottsskogen, vilket är synd eftersom det är just detta som brukar göra Fredsloppet till vad det är – en folkfest och mötesplats med kultur, barnunderhållning, politiska samtal. Men vi anpassar oss genom att istället arrangera flera mindre, lokala lopp. Det blir 14 lopp, från Malmö i söder till Umeå i norr. Dessutom kommer det arrangeras tre Fredslopp i Palestina samma dag. Distanser varierar lite beroende vart man deltar i landet. Men i huvudsak är det gångklass, 5 och 10 km och barnlopp.

Smart upplägg men en massa extra jobb och kostnader förstår jag…

  • Absolut, vi kommer ha max 45 deltagare på varje ort. Vi har sökt 14 st polistillstånd som har kostat oss 12 180 kr. Detta är väldigt anmärkningsvärt! Vi arrangerar ett lopp helt ideellt och sen måste vi ha en kostnad för varje arrangemang, alltså söka polistillstånd för varje lopp. Man ska veta att det annars går att söka tillstånd för allmänna sammankomster för flera ställen för en kostnad, men inte runt detta. 

Hur många förväntar ni er att det står på startlinjen?

  • Vi hoppas så många som möjligt anmäler sig och visar sin solidaritet! Vi kommer naturligtvis vara noga med att bara ta in 45 startande per ort. Kan man inte springa kan man ändå stödja insamlingen genom att swisha 123 533 33 64 eller sätta in ett bidrag på plusgiro 94 75 81-5.

Själv då, blir det start? 

  • Absolut, Jag kommer vara med och springa i Vänersborg, det blir 10 km för mig.

När jag nu har dig på tråden, stort grattis till att blivit pappa.

  • Stort tack, det känns superkul. Vi får se om det blir en löpare av Bob Ekvall i framtiden, haha.

Din framtid då, hur ser målen ut?

  • Jag tränar på och hoppas fortfarande kunna bli första svensk under 2.10 på maran. Sedan finns det tankar om ultra också.

Vad säger du om landslaget och OS nästa år?

  • Jag är inte intresserad av OS. Känner inte att jag kan stå bakom SOK och IOK och deras sätt att se på idrott och att de vill sätta munkavel på idrottare.

Är du sugen på fredsloppet, anmäl dig här: http://fredsloppet.se

Starten i Slottsskogen

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X