Göteborgsvarvet bäst i världen!

0
124

Världens största halvmaraton är nu också världens bästa ur ett hållbarhetsperspektiv.

Ikväll har Varvsgeneralen Bosse Edsberger och Göteborgsvarvets hållbarhetsansvariga Sofie Fagerlund mottagit ett fint pris.

Stolta pristagare Bosse & Sofie
Stolta pristagare Bosse & Sofie

Internationella långloppsorganisationen the Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) utsåg Göteborgsvarvet som mottagare av 2016 års AIMS Green Award. Priset, som uppmärksammar bästa hållbarhetsarbetet bland långloppsevenemang i världen, delades ut ikväll vid en ceremoni i Aten.

Bosse är naturligtvis väldigt nöjd och stolt över utmärkelsen. Han berättar att Varvet var ett av de första loppen som i våras fick mottaga certifieringen ISO 20121, en standard som skall underlätta för evenemang att kvalitetssäkra och utveckla hållbarhetsarbetet inom miljö, sociala och ekonomiska aspekter.

I sin motivering lyfter AIMS fram en rad olika åtgärder som gör att Göteborgsvarvets hållbarhetsarbete ligger i framkant. Bland annat nämns:

  • Fri kollektivtrafik i tre dagar i samband med loppet.
  • Lakto-ovo-vegetarisk mat serveras till alla funktionärer samt vegan och vegetariska alternativ erbjuds till besökarna.
  • Det finns återvinningskärl i tävlingsområdet
  • Överblivna kläder doneras och Göteborgsvarvet stödjer olika välgörenhetsorganisationer.
  • AIMS nämner också de löparkvällar som Göteborgsvarvet i samarbete med lokala föreningar bedriver, kostnadsfritt för deltagarna, på 35 orter runt om i Sverige och som förbereder många deltagare inför start.

Spring lyfter på hatten, bra jobbat!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här