Grabbhalvan bjuder in tjejerna

  0
  25

  Grabbhalvan bjuder efter 23 år in tjejerna och döper om hela motionseventet till Grabbhalvan&Tjejhalvan.

  DSC_2212
  Tummen upp för att även tjejerna är med i år. Arkivbild: Mikael Grip

  – Det känns helt rätt att lämna det gamla tänket och också bjuda in tjejerna. Jag har haft tanken några år och nu föll allting på plats, säger tävlingsledaren Peter Warma från arrangörsklubben IK Norrköping Friidrott.

  Femkilometersloppet startar utanför Stadium Arena i Norrköping, tjejerna springer åt ena hållet och killarna åt det andra på samma bana. Efter några kilometer så möts de.

  – Ja, det blir häftigt och vad jag vet helt unikt för ett motionslopp i Sverige. Vi delar av banan så någon risk för krockar ska det inte vara.

  På slutet leds löparna in på samma bansträckning oavsett kön och springer i mål gemensamt.

  – Vi ser det som en härlig utmaning, att grabbar och tjejer i alla åldrar ska utmana varandra, kämpa och trivas tillsammans.

  DSC_2606
  2016 får inte bara tjejerna vara med på picknicken utan även springa de fem kilometerna i Grabbhalvan&Tjejhalvan. Arkivbild: Mikael Grip

  Förut var det grabbiga priser som gällde, nu förändras också det.

  – Ha, ha. Ja, det är genusmodifierade priser i år, dessutom har vi betydligt mer utlottade priser den här gången. Det klassiska backpriset finns kvar, men den här gången har vi förstås två, ett för tjejerna och ett för grabbarna, berättar Peter Warma inför det nya upplägget den 12 maj.

  Mer information och anmälan:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här