Gravidspecial med Katarina Woxnerud och Maria Rydqvist

0
64

I nya avsnittet av maratonpodden pratar Petra Månström, Katarina Woxnerud och Maria Rydqvist om hur det är att träna gravid.

Foto: Skistart och Anthony Andrews (Katarina).
Foto: Skistart och Anthony Andrews (Katarina).

Maria Rydqvist är längdskidåkare i svenska landslaget, hon har fött två barn under pågående elitkarriär. Katarina Woxnerud är naprapat, personlig tränare och en av de mest meriterade i landet när det gäller träning för gravida och nyblivna mammor.

”Jag trivdes ändå bra med träningen under graviditeten. Mådde bra under hela resan faktiskt. Visst hade jag downperioder med både illamående och förfärlig trötthet, men det var bara någon månad. I det stora hela gick det väldigt bra och jag tror att jag hade väldigt stor nytta av att vara vältränad. Jag slapp många åkommor och krämpor på grund av det.”

Inte många ställer upp i ett maraton otränade, men däremot finns det många som ställer upp i en förlossning helt otränade.

Maratonpoddens gravidspecial med Maria Rydqvist, längdåkare i landslaget som gått igenom två graviditeter under pågående elitkarriär, och Katarina Woxnerud, naprapat, personlig tränare och expert på just mammaträning (hon ligger bland annat bakom superbraiga appen Mammamage!).

Lyssna på avsnittet

Lyssna på detta avsnitt via iTunes
Lyssna på detta avsnitt via Libsyn

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här