Grymt publikstöd i KK-Joggen

0
167

KK-Joggen är ett klassiskt motionsevent som avgörs tisdagen den 6 augusti inför en fantastisk publik. Vi har tagit pulsen på tävlingsledaren Håkan Gustafsson.

Publikstödet är stort i KK-Joggen, inte minst på upploppet. Arkivbild: Mikael Grip

 Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året och hur många deltagare 

siktar ni på i år?

– Vi siktar på att deltagarantalet överstiger 1500 löpare. Anmälningsläget är likartat, kanske något fler anmälda i år i jämförelsevis mot samma tid förra året.

Vilka olika distanser erbjuder ni?

– För de yngsta erbjuder vi en bana på 1,2km och när man blir lite äldre ökar banlängden till 2,7 km. Sedan har vi sträckor på 5,1 km och kvartsmara (10 549m) för de som vill springa lite längre.

Är det flacka banor eller tuffa stigningar? 

– Generellt flacka banor i stadsmiljö upp till 5,1 km. Kvartsmarans bana innehåller lite mer utmaningar men inga branta backar här heller.

Fullt ös i en av de många barnklasserna. Arkivbild: Mikael Grip

Några nyheter i år?

– Nej, inga nyheter som rör själva loppet. Vi har försökt stärkt det interna arbetet och arbete med säkerheten och instruktioner till våra funktionärer.

Hur ser det ut på elitsidan? Några heta namn klara?

– Fjolårets segrare i män kvarsmara och SM vinnare på 10 000m, Abrah Adhanom (Eskilstuna friidrott) är anmäld. Vi har även ett antal mycket duktiga löpare från KSK Friidrott som vi hoppas kunna göra bra resultat. Erfarenhet från tidigare år är också att det brukar komma mångs duktigs löpare som anmäler sig sista dagarna och även samma dag som loppet går.

Det är flera klubbar som arrangerar KK-Joggen? 

– Ja, KK-joggen (som står för Katrineholms Kuriren och den största samarbetspartnern) arrangeras utav 4 olika klubbar i Katrineholm, KSK, KAIK, KIF och Värmbol FC/DFK Värmbol.

Full peppning av ”Skyltmannen”. Arkivbild: Mikael Grip

Varför ska man enligt dig välja att springa KK-Joggen?

– Det är ett roligt lopp för alla löpare. Mycket publik utefter banan och många som passar på att gå ut o heja på löparna. Banan är också uppskattad av såväl elitlöpare, barn, ungdomar och motionärer.

Finns det några prispengar eller hur ser prisbordet ut?

– Ja, till de åtta första i kvarsmaran damer och herrar har vi prispengar. Samma summor för dam och herr. Utöver det har vi utlottningspriser bland alla löpare.

Blivande VM-löparen i maraton, Adhanom Abraha vill först försvara sin seger i KK-Joggen från förra året. Arkivbild: Mikael Grip

Vad får man som motionär i KK-Joggen?

– Alla löpare får en t-shirt vid uthämtning av nummerlappen. Vid målgång får de även medalj, banan och choklad.

Lycka till den 6 augusti!

– Tack så mycket och varmt välkomna till Katrineholm och KK-joggen den 6 augusti!

Till KK-Joggens hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här