Hård konkurrens i BT Halvmarathon

  0
  13

  De svenska topplöparna placerade sig på söndagen fyra, femma och sexa i den 37:e upplagan av BT halvmarathon i danska Lyngby, tio kilometer norr om Köpenhamn.

  BT 4
  Dags för start i BT Halvmarathon. Längst fram syns herrsegraren William Morwabe i gult linne. Till höger med fingret på klockan har vi Abraham Adhanom och Nasir Dawoud. I mitten syns också David Nilsson med den blonda kalufsen.

  Vid tio kilometerspasseringen hade fem löpare ryckt ifrån det övriga fältet. Det var William Morwabe, Yergalem Sherwalem, Germu Lelisa Kebeda, Abraham Adhanom och Nasir Dawoud som passerade milen på 31.30-31.31. Högbys David Nilsson klockades för 32.23 efter första milen.

  Till målet kom Sverigebekantingen William Morwabe först med 1.05.04. William, från Kenya, tävlar sedan några år tillbaka för Köge Athletics i Danmark. Tvåa slutade etiopiern Sherwalem med 1.05.07 och trea landsmannen Kebeda med 1.05.13. Dessa båda tävlar också för de svenska klubbarna Malmö 4H Athletics och R-sport management. Två ”klubbar” det är svårt att hitta några fakta om. De är i vilket fall som helst inte anslutna till Svenska Friidrottsförbundet.

  Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, noterade 1.05.35 på fjärdeplats. Femma kom klubbkompisen Nasir Damoud med 1.07.02. David Nilsson tog in sekund för sekund på Dawoud men nådde inte riktigt fram. David i mål på 1.07.13 som sexa.

  I damklassen fanns det inga svenska topplöpare med. Där vann kenyanskan Sylvia Kiberenge, Köge Athletics, med 1.12.43. Etiopiskan Bekelu Beji, tävlandes för Malmö 4H Athletics, slutade tvåa med 1.14.36. Snabbaste danska och trea blev Maria Sig, Marathon Sport, med 1.18.27.

  Resultat, BT Halvmarathon 2016:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här