Hässelby dominerar!

0
626

Klockan 23.59 ikväll stänger vi anmälan till årets svenska mästerskap i terräng som avgörs den 22 till 24 oktober i Höganäs. I skrivande stund är det 574 anmälda i SM klasserna, ruskigt närma den vision arrangören satte upp med 600 anmälda. Vi får se vad som händer de sista timmarna. Vad vi däremot vet redan nu är att Stockholmsklubben Hässelby dominerar stort med hela 50 starter. Vi frågar Albin Johansson-Vene från Hässelby hur de resonerar.

–Vi vill vara både största och bästa klubben på de mästerskapen vi satsar på. På terräng SM siktar vi på att ha lag i alla klasser från 15 år upp till seniorklasserna både de långa och korta.   Samma målsättning har vi på stafett SM där vi siktar på att ha lag i alla klasser på 800m stafetterna. Lag är viktigt för oss i Hässelby. 

Hur reser ni ner?

–Oj det är på många olika sätt, buss för de flesta men även tåg bilar och flyg.

Har ni gemensamma arrangemang på plats?

–Alla kommer att bo på samma hotell och vi har gemensam middag på lördagskvällen. Sen har vi en bas under mästerskapet där vi håller till med våra grejer och där vår massör tar hand om oss.

Vem blir årets SM kung vs drottning?

–Kung och drottning är för mig alltid den som vinner långa banan. Om man kollar på anmälan just nu skulle jag sätta mina pengar på Samrawit Mengsteab och Samuel Russom.
Ska jag leverera en otippad på herrsidan säger jag Oliver Lövqvist.

Utöver Hässelby är det Hälle utanför Göteborg, Spårvägen från Stockholm, Skåneklubbarna Björnstorp och IS Göta och dessutom Mölndals AIK som har över 20 anmälda starter.

Ni kan anmäla er under några timmar till: https://friidrott.smfriidrott.com/tavling/terr%C3%A4ng-sm-2021

Sedan vill vi ännu en gång slå ett slag för fredagens två föreläsningar som ni som deltagare och ledare bara betalar 50:- för. Det är dels professor Ingmar Skoog som är världsledande forskare vad gäller åldrande och hur livsstilsvalen påverkar vårt åldrande. Han har ägnat de sista 40 åren åt kartläggningen av människors åldrande och hur olika val påverkat hälsan. Ingmar har myntat tesen 70, det nya 50 och är känd för sin liknelse att livet är som ett lotteri. I somras var han uppskattad sommarpratare.

Man kan aldrig vara säker, men man kan kraftigt påverka oddsen hur man undgår sjukdomar genom sina livsstilsval menar Ingmar.

Sedan får ni även möta Helena Wallin som är en löpande läkare och forskare som lägger fram en mängd fakta om varför man bör röra sig och vilka fördelar det för med sig. Hon kommer också att titta på myter om löpning och rörelse. Mycket är inte som man har trott.

Ni anmäla er via länken här:https://www.taklto.com/TSM2021forelasning/index.php

Här kommer löpande nyheter om SM: https://www.facebook.com/Terräng-SM-i-Höganäs-2021-101819751316186

Samuel Russom, Hässelby SK, bor i Höganäs. Kommer han vinna SM guld på hemmaplan?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här