Bakom kulisserna på terräng SM och en nyhet!

0
651

Snart stänger ordinarie anmälan till årets SM i terränglöpning, närmare bestämt den 14 oktober. För de som vill springa motionsloppet är anmälan öppen till den 17 oktober. Tänkte bjuda på ett nuläge från arrangörsfronten.

På onsdag är det sista projektmötet, ikväll har PM och funktionärsmanual producerats, i morgon ska mötet planeras. Det händer mycket nu och tiden rusar fram. Det är cirka 18 månader sedan projektet drogs i gång och i det sammanhanget känns det som om mållinjen är snubblande närma. Otäckt men också skönt, tänk att slippa jobba med terräng SM dagligen :)

Ni som har följt med vet att SM i år tar ett helt nytt grep, ett motionslopp på fredagen och dessutom föreläsningar. Vi vill sprida löpningens underbara värld och visa hur bra det är för mänskligheten att springa. Ambitionen var 200 barn och 200 vuxna på fredagen, vi är inte ens närma. Tänker på när jag som marknadschef skulle lansera färdigskuren sallad, det var svårt och tog tid… men till sist så ramlade polletten ner och nu köper de flesta sallad i påse. Vi får inte ge upp, kommer det bara 100 deltagare på fredag är det ändå 100 fler än tidigare.

Nyheten är att vi har fått loss extra saltglaserade saltkar signerat mästerdrejare Anders Johansson. Värdet på saltkaret är cirka 200:-. ALLA som springer vuxenloppet på fredagen kommer få detta minne, graverat med terräng SM 2021. Barnen får som tidigare dricka, banan, vattenflaska och hopprep för 40:-. Dessutom ingår det 2 km löpning… Ge barnen detta, det kommer vara deras höjdare i höst!

Föreläsningarna på fredagen har också många lediga platser och det är verkligen värt att ta möjligheten. De som pratat är dels årets sommarpratare Ingmar Skoog, professor vid Sahlgrenska akademin som specialiserat sig på äldre personers hälsa och ohälsa. Kan vi påverka vår framtida hälsa genom att röra på oss? Sedan forskare och läkare Helena Wallin som springer och vet det mesta om rörelsens positiva effekter på hälsan, Löpning och hälsa – myter, sanningar och ren fakta!

Anmäl er innan den 17 oktober: https://isgotafriidrott.se/sm-lopet-terranglopp-for-motionarer/

SM då?

När jag går in i ett projekt startar det alltid med en nulägesanalys som leder fram till en vision och olika mål för att nå visionen. Efter att ha studerat de senaste 10 årens SM och sett att snittet i antal resultat är 524 personer och bästa är 598 resultat så blev visionen, 600 resultat! Vad vi inte visste då att SM i maraton skulle gå 2 veckor innan, en faktor som naturligtvis påverkar. Men, vi har kämpat på. Nu, med tre dagar kvar till vi stänger ordinarie anmälan är det 532 anmälda. Hur många det är på torsdag det vet vi inte, vi vet inte heller hur många som kommer till start, men vi hoppas fortsatt att det ska ramla in fler anmälningar. Dock är det tveksamt om vi ens når över 560, men det känns ändå ok. Ser man på startlistorna kan vi se fram mot otroligt många spännande lopp på flygfältet. Och vi lovar det kommer bli en riktigt kul bana, förhoppningsvis även härligt höstväder.

Är du inte anmäld? Tveka inte… det kommer bli höstens stora upplevelse. Anmäl dig här: https://friidrott.smfriidrott.com/tavling/terr%C3%A4ng-sm-2021

Några som är anmälda är Stockholmsklubben Hässelby, klubben är klart störst och är anmälda till hela 47 starter, kul! Göteborgsklubben Hälle IF är två med 36 anmälda, Spårvägen från Stockholm trea med 33 anmälda. Det är tre klubbar till som har anmält till över 20 starter, Björnstorp med 31, IS Göta med 26 och Mölndals AIK med 23.

Läget den 11 oktober

Välkomna till Kullabygden den 22-24 oktober.

Simon Sundström i ledning i samband med terräng SM 2020

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här