spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemBlogginläggHej långdistanskropp och hej då sprintmuskler!

Hej långdistanskropp och hej då sprintmuskler!

Nu har det gått lite mer än tre månader sedan jag slutade med sprint, och nu börjar det märkas rent fysiskt. Först och främst har jag gått ner ungefär 5 kg. Det är säkert mest muskelmassa som har försvunnit, men även lite fett har jag märkt. Det är väl inte så konstigt med tanke på att jag inte underhåller mina muskler med den tung styrketräning längre. Nu kör jag bara lite kroppsbelastande och rehabinspirerad styrka 1–2 gånger i veckan.

När det gäller själva långdistanslöpandet kör jag tre löppass/vecka – en långsam mil, halvlånga intervaller och en progressiv halvmil i terräng. Ibland kör jag något pass på rullskidor också. Jag vill sååå gärna springa mer, men jag måste skynda långsamt för att hålla mig hel och frisk. Om ett par veckor ska jag öka rundorna med någon kilometer eller två.

Det märks också att jag har tagit ett större kliv rent uthållighetsmässigt. Jag kan ligga och tugga med hög puls under betydligt längre tid än vad jag kunde förut. Bara det gör att jag känner mig inspirerad och motiverad att träna mer. Förhoppningsvis kan jag ta ett eller två kliv till i vinter. Jag ser verkligen framemot att få prova min nya långlöparkostym i ett millopp framåt våren, och jag vågar nog sticka ut hakan och säga att det blir ett nytt pers då!

Emil Mann
Emil Mann
Snabba steg Namn: Emil Mann. Född: 1988. Bor: Hofors. Jobb: Översättare. Klubb: Hofors LK. Tränare: Ingen. Meriter: Distriktsmästare ett par gånger och så när en SM-final i sprint. Favoritsträcka: Än så länge måste jag nog säga 60 m, men om ett tag kommer det nog vara milen. Personliga rekord: 60 m: 7.21, 100 m: 11.33, 200 m: 22.80. Vill med löpningen: Se utveckling. Ser fram emot: Att lära mig så mycket som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,683FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X