Henrik "fick på allt" i 60-metersfinalen

  0
  55

  Det var första SM-dagens största adrenalinvrål. Henrik Larsson, IF Göta Karlstad, svarade för ett superlopp i finalen på 60 meter och var bara två hundradelar ifrån det svenska rekordet.

  Nummer tre och nummer fyra i Sverige genom alla tider på 60 meter. SM-guldet till Henrik Larsson med 6.60 och silvret till Austin Hamilton med 6.62. Foto: Mikael Grip

  60 meter är inte direkt Springs fokus, men den här gången gör vi ett härligt undantag. Henrik Larsson har under vintern prickat 6.68 tre gånger. Nu ville den 19-årige talangen mer än så.
  – Ja, det var dags. Det var en skön känsla att få ut allt. Jag har känt att jag borde kunna springa snabbare än vad jag gjort och idag fick jag på allt, sa Henrik några minuter efter den häftiga målgången.
  Det svenska rekordet på 60 meter inomhus delas av Peter Karlsson, Alingsås IF, från 1996 och Patrik Lövgren, Heleneholms IF, från 1997, och lyder 6.58.
  Henrik var alltså bara två hundradelar ifrån det svenska rekordet och placerar sig nu som nummer tre i Sverige genom alla tider.
  – Inget jag tänker på. Jag har många år på mig att ta det rekordet, sa han med ett leende.
  Segerglädje signerad Henrik Larsson. Foto: Mikael Grip

  6.60 för upp Henrik Larsson till en sjätteplats i Europastatistiken, som toppas av Recce Prescod, Storbritannien, med 6.53.
  – Nu blir det någon vilodag, innan det blir träning inför EM, sa Henrik.
  Även Austin Hamilton, Malmö AI, sprang mycket bra och vann SM-silvret med nya personliga rekordet 6.62, vilket gör honom till nummer åtta på Europalistan och fyra genom tiderna i Sverige. SM-bronset gick till Odain Rose, Spårvägens FK, med 6.81.
  Även Irene Ekelund, sprang snabbt när hon vann SM-guldet på 60 meter med 7.29. Bara tre hundradelar från sitt personliga rekord.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här