Hett och välkomnande stadslopp i Karlstad

0
147

Den 16 juni är det åter dags för motionsfesten Karlstad Stadslopp. Springlfa.se hårdbevakar eventet på plats och har tagit ett snack med projektledaren Cissi Östlund, från arrangörsklubben IF Göta Karlstad.

Linda Take, från arrangörsklubben IF Göta Karlstad, vill alltid prestera bra på hemmaplan. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser läget ut inför Karlstad Stadslopp?

– Läget är under kontroll och vi ser fram emot ett lika lyckat lopp som 2017. Anmälningarna börjar rulla in nu när vårvädret gett sig tillkänna och vi ser fram emot den 39:e upplagan av Karlstad stadslopp och laddar också för 40 års jubileum 2019.

Ni har ett fantastiskt start-och målområde som ni säkert använder er av även i år?

– Tack! Det stämmer, vi har på grund av byggnationer på området fått göra lite små justeringar men vi kommer hålla till på samma område som tidigare år och kommer självklart se till att skapa folkfestkänsla även 2018. Helheten är viktig för oss och alla deltagare ska känna sig välkomna från det att de kommer till området till dess att de lämnar.

Skidstjärnan Stina Nilsson sprang bra i Karlstad Stadslopp 2017. Kommer hon tillbaka i år. Arkivbild: Mikael Grip

Berätta om upplägget, vad som händer och vilka distanser som erbjuds?

– Upplägget har vi egentligen inte gjort så mycket justeringar kring, varför ändra ett vinnande koncept tänker vi. Vi kommer erbjuda 10 km i stadsmiljö Bansträckningen kommer påminna om 2017 års bana med små justeringar pga byggnationer. Banan är en snabb bana och passar såväl eliten som motionären. Längs vägen planerar vi underhållning i form av musik och vi hoppas självklart att Karlstads invånare ger sig ut på gatorna och hejar på våra löpare. De brukar vara duktiga på det.

Några nyheter i år?

– En nyhet som vi är extra stolta över är vårt samarbete med Rädda barnen som görs tillsammans med våra barn/ungdomslopp, Miniloppet och Miniminiloppet. Rädda barnen kommer att finnas på plats under dagen och syftet är att uppmärksamma att de även arbetar lokalt och också visa både barn och föräldrar vart man kan vända sig för att antingen hjälpa till eller få hjälp. Vi har några andra nyheter, eller gamla favoriter kanske är en bättre beskrivning, som vi arbetar med som vi hoppas kunna gå ut med inom kort. Vi uppdaterar vår facebook sida kontinuerligt med alla nyheter och senaste informationen så håll utkik.

Hur många deltagare brukar ni ha och vad siktar ni på den här gången?

– Det varierar, men vi har de senaste åren pendlat mellan 3000-4500 deltagare. Vi vill nå 4000 i år och ser det som ett rimligt mål. Karlstad stadslopp är ett av Sveriges äldsta motionslopp och det ska upplevas åtminstone en gång, så har man inte skickat in sin anmälan ännu är det dags att göra det nu.

Förra året dök skidfantomen Stina Nilsson upp på startlinjen. Vet du om hon kommer till start i år?

– Jättekul att Sina Nilsson kom till Karlstad förra året. Vi har skickat en inbjudan till henne och hoppas såklart att hon ser Karlstad stadslopp som en del av hennes försäsongsträning även 2018. Det verkar ju som att det var en bra uppladdning inför OS i vintras.

Några andra heta namn på gång?

– Inga som vi kan presentera i dagsläget. Dock vet vi att det kommer trilla in några duktiga löparnamn närmare loppet som ser fram emot att springa den snabba banan.

Sola brukar som bekant skina i Karlstad. Så även över stadsloppet. Arkivbild: Mikael Grip

Vad får jag som motionär när jag springer Karlstad Stadslopp?

– Du får först och främst uppleva 10 km i stadsmiljö i ditt eget tempo. Du blir påhejad av fantastisk publik, du får uppleva härlig musik från lokala förmågor längs banan och du får ett riktigt härligt välkomnande när du kommer i mål. Inte minst får alla som deltar en medalj som minne av loppet.

Stort lycka till den 16 juni!

– Tack så mycket! Vi ser fram emot en toppen dag!

Mer information och anmälan till Karlstad Stadslopp:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här